Antena 3 CNN Externe Litoralul bulgăresc este pregătit pentru turişti. Staţiunile româneşti arată ca după război

Litoralul bulgăresc este pregătit pentru turişti. Staţiunile româneşti arată ca după război

Litoralul bulgăresc este pregătit pentru turişti. Staţiunile româneşti arată ca după război
17 Apr 2011   •   10:36

România pierde clar lupta cu Bulgaria, când vine vorba de litoral. Staţiunile noastre arată ca după război. Turişti, evident, nici ţipenie. S-au dus la bulgari, unde totul este deja pus la punct.

Mai e cam o săptămână până când primii turişti ar trebui să ajungă la malul mării. Edilii locali şi cei de la Apele Române au promis că până atunci plajele vor arăta impecabil, iar terasele vor fi deschise. Realitatea însă arată altfel. Pe litoralul românesc, în staţiunea Mamaia, terasele arată deplorabil. sunt lăsate de izbelişte şi pline de lemne şi pietre.

În schimb, cu doar o săptămână înainte de Paşti, la Balcic nu se mai fac reparaţii, terasele s-au deschis, iar acum aşteaptă clienţii.

Diferenţele nu se opresc aici. Până şi şoselele noastre de la malul mării arată de parcă autorităţile se pregătesc pentru iernat, nu pentru sezonul estival.

În condiţiile astea, nu mai e de mirare faptul că plajele noastre sunt goale. Ale vecinilor sunt pline. Cu turişti români.

Prin programul "Litoralul pentru toţi" de anul acesta, oficialii din turism au încercat să recupereze un pic de teren. Problema este că, deşi preţurile sunt mici, oamenii nu prea vin. În timp ce hotelierii bulgarii se laudă că au deja aproape toate camerele rezervate chiar şi de 1 mai, tot de români.

 

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close