Antena 3 CNN Externe Liturghie Greco-Catolică în limba română, la Catedrala Notre-Dame din Paris

Liturghie Greco-Catolică în limba română, la Catedrala Notre-Dame din Paris

Liturghie Greco-Catolică în limba română, la Catedrala Notre-Dame din Paris
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
25 Mai 2013   •   18:14
În Catedrala Notre Dame din Paris va fi celebrată, duminică, Sfânta Liturghie Greco-Catolică în limba română. Evenimentul se află sub înaltul patronaj al Eminenţei Sale Cardinalul Andre Vingt-Trois, Arhiepiscop de Paris, potrivit unui comunicat al Misiunii Greco-Catolice Române din Paris, citat de Agerpres.
 
Sfânta Liturghie va fi celebrată de Cardinalul Lucian Mureşan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Greco-Catolice din România, împreună cu alţi patru ierarhi ai acestei Biserici: PS Alexandru, Episcop greco-catolic de Lugoj; PS Florentin, Episcop Greco-Catolic de Cluj-Gherla; PS Mihai, Episcop Greco-Catolic de Bucureşti şi PS Claudiu Episcopul Curiei Arhiepiscopale Majore. 
 
Comunicatul subliniază că evenimentul de duminică va fi unul istoric, întrucât în 2013 catedrala Parisului sărbătoreşte 850 ani de existenţă, iar celebrarea Sfintei Liturghii în limba română se înscrie în momentele liturgice organizate cu ocazia acestui Jubileu. 
 
Această celebrare, se înscrie, totodată, pe linia Cauzei de beatificare a episcopilor greco-catolici români. Ei au murit în închisorile comuniste din România, dar martiriul lor este o mărturie de credinţă în faţa întregii Biserici, dosarul lor fiind în examinare la Vatican, mai subliniază comunicatul.
 

×
Subiecte în articol: limba romana paris
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close