Antena 3 CNN Externe Liviu Pop, despre scandalul de corupție din Germania: „Îl rog public pe ambasadorul Germaniei să își ceară scuze față de cetățenii români”

Liviu Pop, despre scandalul de corupție din Germania: „Îl rog public pe ambasadorul Germaniei să își ceară scuze față de cetățenii români”

Liviu Pop, despre scandalul de corupție din Germania: „Îl rog public pe ambasadorul Germaniei să își ceară scuze față de cetățenii români”
16 Oct 2018   •   20:31

Senatorul social-democrat Liviu Pop a vorbit în emisiunea „Punctul de Întâlnire” despre scandalul de corupție din Germania.

Audi, marca grupului german Volkswagen, a anunţat că a primit o amendă în valoare de 800 de milioane de euro pentru încălcarea nivelului emisiilor poluante la motoarele diesel de şase şi opt cilindri.

„Din cauza acestor elemente speciale, Audi Group îşi va înrăutăţi semnificativ estimările privind performanţele în anul fiscal 2018”, se arată într-un comunicat al Audi. 

Amenda  vine la aproape trei ani după ce Volkswagen, cel mai mare producător auto mondial, a recunoscut că a utilizat un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. După ce, în 2015, a recunoscut că a utilizat un software pentru a eluda 

„Îl rog public pe ambasadorul Germaniei să își ceară scuze față de cetățenii români, care au cumpărat mașini de la aceste cinci firme. Discutăm de 11 milioane de mașini, care reprezintă PIB-ul României pe doi ani de zile, ca cifră de afaceri. Discutăm de un stat german care nu dă 2% din armată. Amenda pe care au luat-o firmele din Germania înseamnă 0,4% din PIB-ul României. 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close