Antena 3 CNN Externe Cel mai scump loc de parcare din lume s-a vândut pentru 1,3 milioane de dolari

Cel mai scump loc de parcare din lume s-a vândut pentru 1,3 milioane de dolari

Piaţa imobiliară din Hong Kong a stabilit un nou record, un loc de parcare din acest oraş fiind vândut pentru un preţ exorbitant de 1,3 milioane de dolari.

Cel mai scump loc de parcare din lume s-a vândut pentru 1,3 milioane de dolari
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    04 Iun 2021   •   12:10

Wharf Holdings Ltd. şi Nan Fung Group au vândut un loc de parcare pentru1,3 milioane de dolari la proiectul rezidenţial Mount Nicholson, unei persoane care doreşte să rămână anonimă.

Acel spaţiu de 12,5 metri pătraţi este situat într-un ansamblu imobiliar din Peak, cel mai şic cartier din oraş, construit pe una dintre colinele insulei Hong Kong.

Prețul plătit pentru un loc de parcare în Hong Kong a stabilit un record. În timp ce rezidenţii bogaţi plătesc milioane de dolari pentru a-şi cumpăra sau a-şi construi case de vis, milioane de localnici abia reuşesc să plătească chiria pentru apartamentele minuscule în care locuiesc, ce au adeseori suprafeţe mai mici decât un loc de parcare.

Un alt preţ imens dat pe un loc de parcare a fost dat în 2019, mai precis 7,6 milioane de dolari HK.

Piaţa locuinţelor de lux din Hong Kong a înregistrat tranzacţii record în ultimul timp pe măsură ce cumpărătorii au început să îşi recapete încrederea după depăşirea vârfului pandemiei de COVID-19. O casă dintr-o zonă rezidenţială cu vedere spre oraş a fost închiriată în luna mai cu un preţ record de 1,2 milioane de dolari HK plătiţi lunar.

În februarie, un apartament nou de 313 metri pătraţi, alcătuit din cinci camere, s-a vândut pentru echivalentul a 49 de milioane de euro, stabilind astfel un record de preţ pe metru pătrat – 156.000 de euro/ mp.

Piaţa imobiliară de lux a reînceput să crească în Hong Kong după luni de incertitudini legate de criza politică din 2019 şi pandemia de COVID-19, potrivit BBC.

Această nouă vânzare imobiliară record tinde să confirme faptul că rezidenţii foarte bogaţi din Hong Kong nu par să fie afectaţi de criza actuală.

×
Subiecte în articol: parcare hong kong imobiliare
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close