Antena 3 CNN Externe Decizie luată de țara europeană cu cea mai mare rată de infectare COVID din întreaga lume. Prim-ministru: "Nevaccinații să suporte consecințele!"

Decizie luată de țara europeană cu cea mai mare rată de infectare COVID din întreaga lume. Prim-ministru: "Nevaccinații să suporte consecințele!"

Autoritățile au decis să relaxeze măsurile restrictive de tip lockdown, pe care le-au impus acum două săptămâni.

Decizie luată de țara europeană cu cea mai mare rată de infectare COVID din întreaga lume. Prim-ministru: "Nevaccinații să suporte consecințele!"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Dec 2021   •   16:22

Se întâmplă în Slovacia, țară unde este consemnată cea mai mare rată a infectării cu COVID-19 din întreaga lume.

De vineri, 10 decembrie, centrele comerciale se redeschid, însă doar pentru persoanele care s-au vaccinat cu schemă completă împotriva COVID-19 sau care au trecut prin boală, relatează EFE, citată de Agerpres.

"Cei mai amenințați în prezent sunt cei nevaccinați şi ei trebuie să suporte consecințele", a declarat prim-ministrul slovac Eduard Heger, odată cu anunțarea acestei relaxări parțiale a restricțiilor sanitare.

Redeschiderea pentru publicul vaccinat va viza unitățile comerciale care vând produse neesențiale, dar și serviciile religioase.

Accesul va fi permis pentru un număr redus de persoane.

În continuare, călătorii care folosesc mijloacele de transport în comun trebuie să prezinte certificatul verde.

În prezent, doar 48 % din populația Slovaciei este vaccinată cu schemă completă.

Pârtiile de schi, doar pentru vaccinați

Stațiunile de schi din țară se vor redeschide sâmbătă, iar hotelurile - inclusiv restaurantele - din 25 decembrie, însă doar pentru persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19 sau care au trecut prin boală.

Prezența fizică la cursurile din școlile primare și gimnaziale va fi suspendată din 13 decembrie, iar de la această dată va intra în vigoare învățământul cu predare online.

Ministrul slovac al Sănătății, Vladimír Lengvarský, a propus ca aceste măsuri de relaxare parțială să continue până pe 9 ianuarie, deși un comitet de experți ce consiliază Guvernul de la Bratislava a sugerat ca actualul lockdown să fie menținut până pe 16 decembrie.

Slovacia, o țară cu 5,3 milioane de locuitori, a înregistrat o rată cumulată pe șapte zile de 1.377 de infectări la 100.000 de persoane.

Foto: panoramă a capitalei slovace, Bratislava

×
Subiecte în articol: lockdown relaxare Slovacia COVID-19
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close