Antena 3 CNN Externe Locuinţele israeliene, CONTESTATE: "Vom merge la ONU. Există rezoluţii care declară ILEGALE aceste colonii"

Locuinţele israeliene, CONTESTATE: "Vom merge la ONU. Există rezoluţii care declară ILEGALE aceste colonii"

Locuinţele israeliene, CONTESTATE: "Vom merge la ONU. Există rezoluţii care declară ILEGALE aceste colonii"
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
03 Noi 2013   •   20:13
Palestinienii au ameninţat că s-ar putea adresa Consiliului de Securitate al ONU, după ce israelienii au anunţat duminică licitaţii în vederea construirii a 1.859 de locuinţe în Cisiordania şi Ierusalimul de Est, relatează AFP, conform Mediafax.
"Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OLP) examinează un mecanism pentru a merge în faţa (membrilor) Consiliului de Securitate (al ONU) şi a condamna aceste noi decizii israeliene, cu atât mai mult cu cât există rezoluţii internaţionale care declară ilegale aceste colonii", a declarat pentru AFP Wassel Abou Youssef, un membru din conducerea OLP.
Miercuri, după eliberarea unor deţinuţi palestinieni, un oficial israelian guvernamental de rang înalt a confirmat pentru AFP construirea a 1.500 de locuinţe noi în cartierul evreiesc de colonizare Ramat Shlomo, în Ierusalimul de Est.
Autoritatea Palestiniană (AP) a ameninţat joi că va sesiza justiţia internaţională, ca răspuns la această decizie.
Într-o reuniune a liderilor OLP, joi seara, la Ramallah, aceştia s-au angajat să reacţioneze în mod ferm faţă de noi construcţii israeliene.
"Conducerea palestiniană va adopta măsuri, în zilele următoare, ca răspuns la ofensiva colonizării", anunţa Comitetul Executiv al OLP într-un comunicat publicat în urma reuniunii, conduse de către preşedintele palestinian Mahmoud Abbas.
Până în prezent, conducerea palestiniană s-a abţinut, temporar, să întreprindă vreun demers unilateral la ONU, în vederea sesizării justiţiei internaţionale, pentru a oferi o şansă eforturilor de pace americane, în curs.
Palestinienii au suspendat orice solicitare de aderare la instanţe judiciare susceptibile să ancheteze Israelul, ca de exemplu Curtea Penală Internaţională (CPI) sau Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ), după ce au obţinut statutul de stat observator la ONU, în noiembrie 2012, care le conferă acest drept.

×
Subiecte în articol: locuinte Israel Palestina
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close