Antena 3 CNN Externe Localitatea în care oamenii săraci primesc de la stat 1.000 de dolari pe lună

Localitatea în care oamenii săraci primesc de la stat 1.000 de dolari pe lună

Locuitorii unui oraş au primit din partea statului câte 1.000 de dolari pe lună. Totul a făcut parte dintr-un program pilot, iar cei care au ajuns în posesia banilor sunt persoane din medii defavorizate.

Localitatea în care oamenii săraci primesc de la stat 1.000 de dolari pe lună
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Ian 2024   •   22:46

Programul a deservit 135 de familii cu venituri reduse, fiecare primind 1.000 de dolari lunar.

Programul a fost prezentat ca un mijloc de a scoate oamenii din sărăcie și de a-i ajuta să-și permită o locuință, scrie businessinsider.com.

"Știm că, dacă avem încredere în oameni pentru a lua deciziile corecte pentru ei înșiși și pentru familiile lor, vom avea rezultate mai bune", arată un mesaj postat pe site-ul orașului.

"Acest lucru duce la locuri de muncă mai bune, la creșterea economiei, la siguranța alimentară, la siguranța locuinței", menționează sursa citată anterior.

Citeşte şiEste oficial! Mai mulți români vor beneficia de vouchere sociale

Este vorba despre Austin, primul oraș din Texas care a lansat un program de venit garantat finanțat de contribuabili.

Se întâmpla în luna mai, anul 2022. Programul s-a încheiat în august 2023.

Programul a părut să contribuie la reducerea insecurității alimentare în rândul participanților. Austin a fost primul oraș din Texas care a testat un program de venit garantat, dar nu toată lumea a susținut acest demers.

Un senator susține că demersul este neconstituțional

Recent, un senator a trimis o scrisoare procurorului general al statului în care îi cere să declare neconstituțional un nou program similar care ar urma să se desfășoare în Houston.

Comitatul Harris, care include Houston, a lansat la începutul acestei luni un program de venit garantat care oferă rezidenților cu venituri mici 500 de dolari pe lună.

Vezi și: Metoda prin care românii își pot calcula singuri pensia, explicată de șeful Casei de Pensii: "O să adunăm și acele puncte de stabilitate"

 

×
Subiecte în articol: Austin Texas oameni săraci sărăcie
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close