Antena 3 CNN Externe Locuitorii din Shanghai sunt avertizați prin intermediul dronelor să nu cânte la ferestre

Locuitorii din Shanghai sunt avertizați prin intermediul dronelor să nu cânte la ferestre

Autoritățile din Shanghai folosesc drone cu difuzoare pentru a le ordona locuitorilor să nu mai cânte și să „își controleze setea de libertate”, în timp ce orașul închis se luptă cu cel mai grav focar de coronavirus din China de la Wuhan.

Locuitorii din Shanghai sunt avertizați prin intermediul dronelor să nu cânte la ferestre
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    06 Apr 2022   •   18:46

Un videoclip postat pe platforma de socializare Weibo pare să arate una dintre drone care plutește între mai multe blocuri înalte, cu o voce strigând prin difuzor, cerând rezidenților să respecte restricțiile stricte „zero-COVID” ale orașului.

„Controlează setea de libertate a sufletului tău”, anunță o voce feminină. „Nu deschide ferestrele și nu cânta.”

Comentatorii videoclipului au spus că locuitorii nu cântau, ci strigau după ajutor, având în vedere că măsurile de izolare care îi forțau să rămână acasă săptămâni întregi i-au împiedicat să obțină mâncare și că lipsa a făcut livrările online inutile.

Apelurile către comitetul de management al zonei au fost primite cu indiferență, potrivit The Times.

Un rezident din Shanghai a spus că a încercat să cumpere alimente online în a 16-a zi de izolare și a constatat că nu este nimic disponibil.

Edward Lawrence, un reporter BBC, a descris că s-a confruntat cu blocaj în aplicațiile de comerț electronic și și-a văzut coșul de cumpărături gol în fața ochilor, în timp ce încerca să plaseze comanda.

„Nebunie”, a scris el pe Twitter.

În timp ce unii rezidenți spun că au primit livrări de alimente, acestea au fost sporadice și nu au putut întotdeauna să acopere toate lucrurile esențiale.

Shanghai, un oraș de aproximativ 26 de milioane de locuitori, și-a extins carantina pe termen nelimitat săptămâna aceasta  și pentru întreaga sa populație.

Marți, oficialii au raportat 17.081 de noi infecții, aducând totalul cumulat al orașului de la începutul celui mai recent focar la aproape 100.000 - niveluri neobservate de când infecțiile s-au răspândit pentru prima dată din orașul Wuhan în 2020.

×
Subiecte în articol: shanghai COVID-19 carantină coronavirus
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close