Antena 3 CNN Externe Locuitorii unui oraş din Ucraina au primit pașapoarte ale republicii Donețk – Krivoi Rog

Locuitorii unui oraş din Ucraina au primit pașapoarte ale republicii Donețk – Krivoi Rog

Locuitorii unui oraş din Ucraina au primit pașapoarte ale republicii Donețk – Krivoi Rog
12 Feb 2014   •   16:43

O acţiune comemorativă a avut loc la Doneţk,  dedicată aniversării a 96 de ani de la fondarea republicii Doneţk - Krivoi Rog, relatează donbass.ua.
La eveniment au participat aproximativ 50 de persoane din diferite partide politice şi asociaţii naţionaliste şi au desfăşurat bannere pe care scria: "Nu eurocolonizării", "Fasciştii din Galicina nu au loc în Donbass", "Pentru pământul rus! Pentru credinţa ortodoxă!".

Protestatarii au cerut autorităţilor din oraş şi regiune să examineze problema restabilirii republicii Doneţk – Krivoi Rog, iar tututor celor prezenţi le-au fost înmânate paşapoarte simbolice ale republicii acestei republici. Separatiştii au criticat guvernul ucrainean, care, potrivit lor, "merge pe mâna Occidentului" şi au lansat un apel către preşedintele de la Kiev să federalizeze cât mai curând posibil ţara.

Tendinţele separatiste din Ucraina au luat amploare pe fondul crizei politice tot mai acute.
De la sfârşitul anului trecut au loc mitinguri ale opoziție în sprijinul integrării europene şi împotriva regimului de la putere. Mii de oameni la Kiev participă la protestele, în care sute de persoane au fost rănite.

Pe de altă parte, în sudul şi estul ţării aceste acţiuni au fost răzleţe, având în vedere că populaţia din aceste zone împărtăşeşte un punct de vedere diametral opus şi rusofil.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close