Locuitorii unui oraș german primesc pastile cu iod. Care este motivul

01 Sep 2017   •   23:30
Locuitorii unui oraș german primesc pastile cu iod. Care este motivul Foto: pixabay.com

Autoritățile din Aachen, oraș în vestul Germaniei, vor distribui gratuit populației, începând de vineri, pastile de iod pentru ca locuitorii să le poată lua în eventualitatea unui accident nuclear la centrala Tihange, situată pe teritoriul Belgiei și a cărei închidere din motive de securitate este solicitată de autoritățile locale germane, informează EFE.

Potrivit autorităților regionale, vor putea solicita pastile de iod prin intermediul internetului persoanele cu vârsta sub 45 de ani, femeile însărcinate și cele care alăptează.

Administrarea de tablete de iod "saturează" glanda tiroidă cu iod neradioactiv și împiedică absorbția iodului radioactiv după un accident nuclear, ajutând astfel la prevenirea cancerului tiroidian, au explicat autoritățile locale. Termenul pentru solicitarea tabletelor de iod va fi de trei luni.

Aachen se află la doar 70 de kilometri distanță de centrala nucleară din Tihange. Mii de oameni au format în această vară un lanț uman care s-a întins din orașul german și până la centrala belgiană pentru a solicita închiderea unității.

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close