Antena 3 CNN Externe Locul din "Ţara Sfântă" care aduce speranţă bolnavilor. Mii de români merg să caute vindecarea acolo

Locul din "Ţara Sfântă" care aduce speranţă bolnavilor. Mii de români merg să caute vindecarea acolo

Locul din "Ţara Sfântă" care aduce speranţă bolnavilor. Mii de români merg să caute vindecarea acolo
de O.P.    |    13 Noi 2012   •   05:58

Sute de români bolnavi îşi caută salvarea în Israel. Ei ajung intr-unul dintre cele mai mari spitale din lume, unde sunt puse la punct cele mai moderne terapii şi tratamente.

În clinica Hadassah, spre exemplu, bolnavii de cancer mai au o şansă la viaţă cu ajutorul transplantului de celule stem, o procedură care în România nu poate fi realizată.

Israelul este una dintre cele mai importante destinaţii din lume când vine vorba de turism medical. La spitalul Haddasa, din Ierusalim, vin anual sute de bolnavi din străinătate.

Frecvent, români bolnavi de leucemie vin în Israel pentru transplant de măduvă sau de celule stem. Doctorii recoltează mai întâi celulele stem din sângele pacientului pe care, în caz de eşec, le injectează înapoi în organism.

Oricât de grea ar fi procedura, românii ştiu că este singura lor şansă la viaţă.

Oficial, în România sunt peste 80 de mii de oameni care suferă de o formă de cancer. Mulţi dintre ei intră cu greu în programul naţional, gratuit, de tratament.




×
Subiecte în articol: Ierusalim
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close