Antena 3 CNN Externe Locul în care orice român şi-ar dori să trăiască. Nu există birocraţie! „Nu am inventat roata aici, ci doar folosim internetul”

Locul în care orice român şi-ar dori să trăiască. Nu există birocraţie! „Nu am inventat roata aici, ci doar folosim internetul”

Locul în care orice român şi-ar dori să trăiască. Nu există birocraţie! „Nu am inventat roata aici, ci doar folosim internetul”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    13 Sep 2017   •   10:46

Există un loc în care orice român și-ar dori să trăiască.

Un estonian poate plăti online toate taxele, facturile, poate să voteze online, să înfiinţeze o companie în doar 18 minute, să-şi boteze copilul, să-şi înmatriculeze maşina și multe altele. Doar trei lucruri nu le poate face online un estonian: nu se poate căsători, nu poate divorţa şi nu poate cumpăra sau vinde proprietăţi.

Estonia este cel mai dezvoltat stat din lume în prezent din acest punct de vedere. Nu există birocrație datorită unui parteneriat dintre un guvern interesat de noutăţi, preocupat de viitor, şi un sector IT&C plin de iniţiativă. Totul a început în 2000.

Un profesor de la universitatea din Tallinn a spus, simplificând, că este vorba doar de internet: „Nu am inventat roata aici, ci doar folosim internetul”.

Estonia, oficial Republica Estonia, este un stat din regiunea Baltică din Europa de Nord.

×
Subiecte în articol: estonia online tehnologie
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close