Antena 3 CNN Externe Lon Snowden: "FBI mi-a cerut să merg la Moscova"

Lon Snowden: "FBI mi-a cerut să merg la Moscova"

Lon Snowden: "FBI mi-a cerut să merg la Moscova"
Sursa foto: Foto: The Washington Post
31 Iul 2013   •   14:39

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a încercat să-l convingă pe tatăl lui Edward Snowden, fostul agent CIA şi colaborator NSA, să meargă la Moscova pentru a-şi convinge fiul să revină în SUA. Acesta însă a refuzat pentru că nu dorea să devină "un factor de presiune" asupra fiului său, după cum a mărturisit Lon Snowden, într-un interviu pubicat în The Washington Post.

El a spus că nu ar fi avut nimic împotrivă să zboare în Rusia pentru a se întâlni cu fiul său, dar s-a văzut nevoit să decline cererea agenţilor FBI pe motiv că aceştia nu-i garantau că la sosirea în Moscova, ei vor reuşi să stabilească un contact cu fiul său.

Lon Snowden a mai declarat că nu a dorit să stea în aeroport ca "instrument emoţional" manevrat de FBI pentru scoaterea fiului său din ascunzătoare.

"Nu voi discuta această problemă cu FBI, sunt cetăţean american, sunt tatăl lui Edward Snowden şi nu am de gând să-mi cer scuze pentru aceast lucru. Îmi iubesc fiul, sunt mândru de el, cred că dacă voi merge în Rusia o voi face din motive legitime şi în circumstanţele potrivite", a precizat Lon Snowden.

×
Subiecte în articol: Edward Snowden FBI Moscova
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close