„London Bridge is down”: Planul secret pentru moartea reginei Elisabeta a II-a

de S.T.    |    18 Mar 2017   •   22:21
„London Bridge is down”: Planul secret pentru moartea reginei Elisabeta a II-a Foto: Agerpres/Xinhua

Ce se va întâmpla în ziua în care va muri regina Marii Britanii? Răspunsul a fost oferit joi de cotidianul britanic „The Guardian“, care a dezvăluit documentul secret cu protocolul de urmat de la anunţul privind moartea Elisabetei a II-a până la funeraliile sale, scrie adevarul.ro.

Cel care-i va închide ochii reginei este prinţul Charles, urmaşul său la tron. Apoi secretarul personal al reginei, Sir Christopher Geidt, va trebui să-l contacteze pe premier şi să-i dea vestea pronunţând numele de cod „London Bridge is down”.

Abia după înştiinţarea premierului britanic, Centrul pentru răspuns global al Ministerului de Externe va anunţa celelalte 15 teritorii din afara Regatului Unit asupra cărora mai domneşte regina. Alte 36 de naţiuni, unde regina a jucat un rol simbolic major timp de decenii, vor fi apoi informate. În cele din urmă, informaţia va fi transmisă publicului din lumea întreagă prin intermediul agenţiei Press Association.

Cuvintele imnului naţional vor fi modificate pentru a reveni la „God save the king“, iar doliul naţional va dura 12 zile.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close