Antena 3 CNN Externe Londra a confirmat arestarea unei persoane de naţionalitate britanică la Nairobi

Londra a confirmat arestarea unei persoane de naţionalitate britanică la Nairobi

Londra a confirmat arestarea unei persoane de naţionalitate britanică la Nairobi
de M.T.    |    25 Sep 2013   •   16:06

Londra a confirmat arestarea unei persoane de naţionalitate britanică la Nairobi, în cazul atacului de sâmbătă de la centrul comercial Westgate din capitala kenyană.

„Putem confirma detenţia unei persoane de naţionalitate britanică la Nairobi, şi menţinem contactul pentru a propune ajutor consular obişnuit”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului britanic de Externe pentru AFP.

Oficialii britanici nu au precizat însă dacă persoana arestată este bărbat sau femeie.

Luni seara, ministrul kenyan de Externe, Amina Mohamed, a afirmat că o britanică face parte din comandoul care a generat teroare în capitala kenyană.

Această persoană de naţionalitate britanică a comis acţiuni similare „în numeroase rânduri", a adăugat ea, fără a-i dezvălui identitatea.

Declaraţiile au alimentat speculaţiile privind posibilitatea ca femeia să fie Samantha Lewthwaite, în vârstă de 29 de ani, supranumită "văduva albă" după moartea soţului său, unul dintre cei patru kamikaze ai atentatului din 7 iulie 2005 de la Londra.

Marţi seara, într-o alocuţiune televizată, preşedintele kenyan Uhuru Kenyatta a declarat că nu poate „confirma" aceste informaţii, în timp ce islamiştii somalezi shebab, care au revendicat atacul, dezmint „categoric implicarea unei femei".

×
Subiecte în articol: Kenya Nairobi arestare Marea Britanie Londra
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close