Londra avertizează: Numeroşi imigranţi din UE vin în Marea Britanie pentru "a fura şi a cerşi"

de A.M.P    |    06 Iun 2013   •   16:32
Londra avertizează: Numeroşi imigranţi din UE vin în Marea Britanie pentru "a fura şi a cerşi" Foto: justsayintho.com
Imigranţi din state membre UE vin în Marea Britanie pentru "a fura şi a cerşi", este avertismentul pe care ministrul britanic de Interne, Theresa May, îl va adresa liderilor europeni, scrie Daily Mail, în ediţia online.
   
May va solicita măsuri pentru oprirea abuzurilor permise de directiva UE privind libertatea de circulaţie.
   
Cu ocazia reuniunii de vineri, de la Luxemburg, a miniştrilor de Interne din statele membre UE, May va reaminti că bande de cerşetori s-au stabilit în centrul Londrei şi comit infracţiuni.
   
De asemenea, ministrul britanic va prezenta cazul unor infractori români care au fraudat contribuabilii britanici cu trei milioane de lire sterline.
   
Potrivit unor surse guvernamentale, ministrul britanic de Interne va declara că abuzarea de sistemul european al liberei circulaţii "exercită presiuni inacceptabile asupra şcolilor britanice, spitalelor, sistemului social şi economiei".
   
"Există o problemă recurentă cu grupuri de cetăţeni europeni care îşi stabilesc tabere în centrul Londrei, furând şi cerşind de la turişti", va spune May. Potrivit poliţiei, numeroşi români au fost prinşi cerşind şi furând în centrul Londrei.
   

Alegeri 2020
Parteneri
x close