Antena 3 CNN Externe Cea mai mare captură de bani lichizi realizată vreodată de poliția din Londra. Pedepsele primite de infractori

Cea mai mare captură de bani lichizi realizată vreodată de poliția din Londra. Pedepsele primite de infractori

Ofițeri din cadrul structurii specializate a poliției metropolitane au capturat peste 5 milioane de lire sterline în urma unei operațiuni de durată vizând infracțiuni cu arme de foc și furnizarea de droguri pe scară largă în Londra.

Cea mai mare captură de bani lichizi realizată vreodată de poliția din Londra. Pedepsele primite de infractori
Sursa foto: Getty Images
de Adrian Iclozan    |    01 Iun 2021   •   18:01

"Peste 5 milioane de lire sterline provenind din activități infracționale au fost confiscați de la o adresă din Fulham.

Este cea mai mare captură de bani lichizi realizată de poliția metropolitană și una dintre cele mai mari realizate vreodată la nivel național", a precizat Jason Prins, reprezentantul poliției metropolitane.

În timpul operațiunii polițienești a fost identificat Sergejs Auzins, implicat în spălarea de bani pe scară largă. 

Polițiștii au stabilit că acesta ducea mari cantități de bani la adresa din Fulham.

Trei bărbați (foto următoare) au fost condamnați săptămâna trecută de Instanța Coroanei din Harrow, după ce și-au recunoscut vinovăția anul trecut, în cadrul procesului penal.

Ruslan Șamsutdinov, 36 de ani, cu rezidența în Hackney, a primit o sentință de 3 ani și 9 luni de închisoare.

Sergejs Auzins, 46 de ani, din Rochester, a primit 3 ani și 4 luni de detenție, iar Serwan Ahmadi, 35 de ani, din Edmonton, a primit un an și opt luni de închisoare, dar pedeapsa i-a fost suspendată pentru un termen de încercare de doi ani și a fost obligat la 150 de ore de muncă în folosul comunității.

Filmul arestărilor care au dus la captura de peste 5 milioane de lire sterline

În data de 5 iunie 2020, Ruslan Șamsutdinov a fost depistat în timp ce ieșea cu două genți mari, grele, dintr-o locuință situată în Porteus Apartments, Fulham. 

Suspectul a pus gențile într-o mașină parcată în apropiere. Polițiștii l-au reținut și au găsit în genți o cantitate apreciabilă de numerar.

Cercetarea apartamentului a dus la depistarea altor sume de bani și a unui sistem bine pus la punct de spălare a banilor. 

Suma totală confiscată s-a ridicat la mai mult de 5.082.000 lire sterline.

Alte sume mai mici, 39.000 de euro și 8.000 de lire, au fost găsite acasă la Șamsutdinov.

În data de 14 iulie. Serwan Ahmadi a fost văzut în timp ce înmâna o geantă unui bărbat care a fost arestat la fața locului dar împotriva căruia s-a renunțat la urmărirea penală ulterior.

În aceeași zi, Ahmadi a fost văzut în timp ce își părăsea locuința din Edmonton cărând o altă geantă. 

A fost oprit și arestat de polițiști. În geantă erau 60.000 de lire sterline. La percheziția locuinței sale au mai fost depistate aproape 200.000 de lire.

Sergejs Auzins a fost arestat în Rochester la o zi după Ahmadi, la domiciliul din Rochester, precizează poliția metropolitană.
 

×
Subiecte în articol: Londra bani lichizi captura
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close