Antena 3 CNN Externe Londra. Circa o sută de adolescenţi au aruncat cu cărămizi asupra poliţiştilor

Londra. Circa o sută de adolescenţi au aruncat cu cărămizi asupra poliţiştilor

Londra. Circa o sută de adolescenţi au aruncat cu cărămizi asupra poliţiştilor
Sursa foto: Foto: usatoday.com
08 Aug 2011   •   15:02

Noi tulburări au izbucnit, ieri seară, la Londra, la o zi după revoltele violente din cartierul Tottenham. De această dată, incidentele s-au produs într-un alt cartier, Enfield, unde o maşină de poliţie a fost atacată iar mai multe magazine jefuite.

Incidentele din Enfield nu au luat, nici pe departe, amploarea revoltei de sâmbătă seara, din Tottenham. Poliţiştii sunt, însă, îngrijoraţi deoarece, de această dată, tulburările nu au mai părut spontane, ci premeditate.

Aproape o sută de adolescenţi s-a adunat într-un loc unde ştiau că pot face rost de cărămizi, ca să le arunce asupra poliţiştilor. Forţele de ordine, mobilizate în număr mare, au dispersat grupul turbulenţilor în câteva ore. Dar, înainte de a fugi, aceştia au mai avut vreme să spargă toate vitrinele şi parbrizele întâlnite în cale.

Incidente izolate au avut loc şi în alte trei cartiere ale Londrei. La Tottenham, însă, a fost linişte, după violenţele din urmă cu 24 de ore, soldate cu aproape 30 de răniţi. Revolta declanşată, aproape din senin, de moartea unui localnic într-o confruntare cu poliţia, i-au şocat pe locuitorii cartierului, mai ales pe cei care s-au ales cu maşinile sau magazinele arse.

Autorităţile au avertizat că vor lua toate măsurile pentru a preveni noi tulburări. Poliţiştii se tem că răufăcătorii vor profita de ocazie pentru a pune la cale atacuri coordonate în mai multe cartiere, cum s-a şi întâmplat ieri seară.

 

×
Subiecte în articol: Londra Marea Britanie proteste politisti
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close