Antena 3 CNN Externe Londra declară război ?scepticilor climatici?

Londra declară război ?scepticilor climatici?

Londra declară război ?scepticilor climatici?
Sursa foto: incalzire globala
01 Feb 2010   •   19:21

Secretarul pentru Climă al Marii Britanii, Ed Miliband, a rupt tăcerea în legătură cu scandalul despre schimbarea climatică făcută de om prin declararea unui război contra vocilor care neagă că încălzirea globală este reală sau făcută de om.

Miliband se referea la controversa legată de faptul că unele date ar fi fost manipulate sau de cercetători, ca şi Comitetul Interguvernamental pentru Schimbarea Climatică (IPCC), care a exagerat informaţiile despre topirea gheţarilor din Himalaya.

?Este adevărat că se aplică rigori rapoartelor despre schimbarea climatică, dar cred că ar fi o greşeală ca atunci când se face o greşeală să fie folosită pentru a submina tabloul copleşitor care există?, declara acesta.
El a subliniat multe cercetări care demonstrează că schimbarea climatică e făcută de om- efectul fizic al dioxidului de carbon în atmosferă, concentraţia de CO2 şi observaţiile despre creşterea temperaturii.
?Sunt mulţi oameni care sunt sceptici, dar cine sunt este mai puţin important decât ce spun, iar ceea ce spun este profund de periculos' .
Pericolul scepticilor climatici, crede el, este că ar clădi nemulţumire pentru decizii nepopulare precum creşterea facturilor la energie şi investiţii în turbine eoliene.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: schimbare climatica incalzire globala
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close