Antena 3 CNN Externe Londra: Imigranţii, refuzaţi la cetăţenie dacă demonstrează contra trupelor britanice

Londra: Imigranţii, refuzaţi la cetăţenie dacă demonstrează contra trupelor britanice

Londra: Imigranţii, refuzaţi la cetăţenie dacă demonstrează contra trupelor britanice
Sursa foto: imigrare londra
04 Aug 2009   •   08:00

Imigranţii ar putea să nu primească cetăţenie britanică dacă iau parte la activităţi nepatriotice precum ar fi demonstraţii împotriva trupelor britanice.
Alan Johnson, secretarul de Interne de la Londra, va dezvălui planurile pentru un nou sistem, bazat pe puncte, care va anliza comportamentul aplicanţilor înainte de a le acorda cetăţenie.
Imigranţii vor câştiga un paşaport britanic prin acumularea de puncte pentru muncă de voluntariat, vorbirea limbii engleze, plătirea taxelor sau dacă au anumite talente utile.
De asemenea, puncte vor fi scăzute celor care au antecedente de comportament anti-social, ce ar putea include şi proteste contra trupelor britanice, sau eşecul de integrare în viaţa din insulă.
"Comportamentul urât va fi penalizat şi doar cu puncte suficiente vor avea dreptul la paşaport britanic," arăta Johnson. Actualul sistem cu puncte este o schimbare totală faţă de actualul program de acordare aproape automată a cetăţeniei pentru cine trăieşte în Marea Britanie pentru cinci ani fără a avea cazier.
Noile reguli vor mai mări de la cinci la 10 ani perioada în care străinii trebuie să muncească în UK înainte de a deveni eligibili.
Johnson prevede o scădere a imigranţilor din afara Europei în scurt timp, atât din cauza noilor reguli, cât şi a crizei economice.
Ministerul de Interne mai doreşte să interzică soţiilor aduse în insulă, în special din India şi Pakistan, să primească alocaţie pentru copil sau alte ajutoare de stat dacă nu învaţă engleza, nu adoptă valorile britanice şi nu fac muncă voluntară în comunitate.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Marea Britanie imigranti
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close