Antena 3 CNN Externe Londra importă o insectă japoneză pentru a combate buruienile

Londra importă o insectă japoneză pentru a combate buruienile

Londra importă o insectă japoneză pentru a combate buruienile
Sursa foto: insecta japoneza
10 Mar 2010   •   08:32

O insectă japoneză va fi introdusă experimental în Marea Britanie pentru a combate o ?super buruiană?, a anunţat guvernul de la Londra.

Troscotul japonez a fost iniţial introdus ca plantă ornamentală în grădinile din insulă, dar s-a răspândit rapid, ducând la costuri de peste 165 milioane de euro pe an pentru a fi ţinută sub control.


Organizaţie de cercetare pentru agricultură şi mediu - CABI pretinde insecta din Japonia -cunoscută ca "păduchele săritor de plante" este o modalitate naturală şi de succes de a controla buruiana.


"Avem toate motivele să credem că acest specialist al troscotului poate ajuta la limitarea impactului a acestei buruiieni invazive," declata Dick Shaw, cercetător în cadrul proiectului.

Insecta va fi eliberată într-un mic număr de locaţii în Anglia în această primăvară- dar locaţiile sunt ţinute secret pentru a preveni întreruperea procesului.
Planta poate creşte până la un metru pe lună, provocând daune tuturor celor ce stau în calea sa, fie ele clădiri, drumuri sau trotuare.

CABI declara că este sigură că insecta va ataca doar buruiana japoneză şi puţine alte specii non-native, după ce a fost testată pe 90 de specii diferite de plante britanice, timp de şapte ani.

Deşi criticii susţin că nu există garanţii şi insecta ar putea ataca alte specii după ce este eliberată, CABI arăta că există planuri pentru limitare a pagubelor în acest caz.
Antena3.ro

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close