Antena 3 CNN Externe Londra: Militantă româncă pentru drepturile romilor, condamnată la închisoare pentru fraudă

Londra: Militantă româncă pentru drepturile romilor, condamnată la închisoare pentru fraudă

Londra: Militantă româncă pentru drepturile romilor, condamnată la închisoare pentru fraudă
Sursa foto: Foto: Video News
09 Noi 2010   •   08:54

O militantă pentru drepturile romilor a fost condamnată, la Londra, la doi ani şi trei luni de închisoare, pentru o fraudă de aproape trei milioane de lire sterline. Lavinia Olmazu, partenerul său şi alţi complici au falsificat documente, care au permis unui număr de 172 imigranţi români să obţină ilegal alocaţii sociale britanice.

Cunoscută militantă pentru drepturile romilor, Lavina Olmazu era angajată de două consilii londoneze pentru a-i ajuta pe romi.

"Lavina şi-a folosit poziţia de reperezentant al comunităţii rome şi angajat al statului pentru educarea romilor pe lângă autorităţi pentru a-i introduce pe membrii comunităţii rome în activităţi care duceau la fraudă. În acelaşi timp, Cristian Dumitru şi el membru al grupului infracţional făcea trafic cu oameni în Marea Britanie care apoi le deveneau victime", a declarat Bernie Gravett, reprezentant al poliţiei britanice. 

Lavinia Olmazu, iubitul său şi alţi câţiva complici au inventat companii şi locuri de muncă fictive pentru sute de români. Acest lucru le permitea oamenilor să obţină alocaţii sociale şi acces la sistemul de sănătate din Marea Britanie. În acest fel, grupul infracţional a obţinut aproape 3 milioane de lire sterline, spun autorităţile britanice.

Poliţiştii britanici cred că banii furaţi din Marea Britanie au ajuns în oraşul Ţăndărei, în buzunarul a zeci de infractori romi. Aici, poliţia română împreună cu cea britanică au făcut mai multe raiduri la începutul anului şi au descoperit arme, bani şi au anihilat şi o reţea de trafic de minori.

Poliţia crede că, dacă nu s-ar fi acţionat la timp, se putea ajunge la o fraudă de până la 10 milioane de lire sterline.

Militantă de origine română, condamnată pentru fraudă


×
Subiecte în articol: Londra romanca condamnata frauda romi
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close