Antena 3 CNN Externe Londra: Peste trei milioane de oameni, afectaţi de greva angajaţilor de la metrou (VIDEO)

Londra: Peste trei milioane de oameni, afectaţi de greva angajaţilor de la metrou (VIDEO)

Londra: Peste trei milioane de oameni, afectaţi de greva angajaţilor de la metrou (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
07 Sep 2010   •   12:41

Angajaţii metroului din Londra au început luni după amiază o grevă de 24 de ore, în semn de protest faţă de reducerile de personal anunţate. Trei milioane şi jumătate de oameni, care folosesc zilnic metroul, au de suferit de pe urma acţiunii greviştilor.

Angajaţii de la metroul londonez sunt nemulţumiţi de planul anunţat de conducere, care prevede concedierea a 800 de angajaţi. Greva a fost convocată după ce săptămâna trecută negocierile dintre sindicate şi conducerea metroului din Londra au eşuat.

Pentru a veni în sprijinul celor 3,5 milioane de oameni care sunt afectaţi de greva de la metrou, primarul Londrei, Boris Johnson, a cerut suplimentare numărului de autobuze şi de taximetre. Deşi greva creează haos în traficul londonez, mulţi dintre localnici spun că înţeleg de ce s-a ajuns la această măsură.

Greva de 24 de ore începută luni este prima dintre manifestările de protest programate să aibă loc până la sfârşitul anului. Dacă nu se va renunţa la disponibilizări, acţiunea va fi urmată de alte trei greve, pe 2 octombrie, dar şi pe 1 şi 27 noiembrie.

Potrivit Bloomberg, greva de 24 de ore declanşată luni la metroul londonez ar putea costa economia engleză aproape 50 de milioane de lire sterline.



Antena 3


×
Subiecte în articol: grevă metrou Londra
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close