Antena 3 CNN Externe Londra promite relaţii solide, nu de sclavie, cu SUA

Londra promite relaţii solide, nu de sclavie, cu SUA

Londra promite relaţii solide, nu de sclavie, cu SUA
Sursa foto: david cameron
14 Mai 2010   •   17:31

Noul guvern de coaliţie din Marea Britanie promite relaţii solide, dar nu sclavagiste cu SUA. Astfel, deşi aliaţii conservatori şi liberal democraţi nu au aceeaşi opinie despre atitudinea faţă de Europa sau armele nucleare, formaţiunile sunt de acord să evite soarta fostului premier Tony Blair, care a fost calificat a fi ?pudelul lui Bush".
Oricum, este foarte probabil ca aceasta să nu însemne schimbări concrete de politică, precum retragerea din Afganistan în viitorul apropiat.
Procesul de pace din Orientul Mijlociu poate duce la conflicte în coaliţie, întrucât liberal democraţii sunt foarte critici la adresa Israelului.

"David Cameron şi nu cu mine am spus mereu că dorim o relaţie solidă, dar nu de sclavie cu SUA," afirma noul ministru de Externe, William Hague, adăugând că legăturile cu Washington au "o importanţă uriaşă."

"Fără îndoială că nu vom fi de acord în privinţa tuturor chestiunilor. Dar ei rămân, în materie de informaţii, nuclear, diplomaţia internaţională, în ce facem în Afganistan, partenerul indispensabil al acestei ţări."
Londra a anunţat că Hague va vizita Washington, vineri, pentru discuţii ce se vor concentra pe conflictul afgan. Liderul american a fost primul care l-a felicitat pe noul premier britanic David Cameron.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: David Cameron
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close