Antena 3 CNN Externe Londra promite un masiv plan de stimulare economică G20

Londra promite un masiv plan de stimulare economică G20

Londra promite un masiv plan de stimulare economică G20
Sursa foto: gordon brown
17 Mar 2009   •   09:59

Premierul britanic, Gordon Brown, promite un masiv plan de stimulare economică, iniţiat de G20, care va porni din nou comerţul mondial şi pentru a scoate lumea de recesiune.

După discuţii la Downing Street cu Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene, oficialul britanic a schiţat un pln pentru stimularea comerţului şi combaterea pretecţionismului.
Cei doi lideri au mai amis şi eşecul măsurilor globale de reglementare, care nu au emis avertismente în legătură cu criza creditelor, fapt pentru care au promis să caute un acord pentru prevenirea pe viitor a unor efecte similare.
Liderii mondiali din grupul G20 se vor întâlni luna viitoare la Londra pentru a se ajunge o înţelegere în combaterea recesiunii. Cu toate acestea, tensuinile au părut deja, cu americanii doritori a unui acord de stimulare unificată a sistemului fiscal, în vreme ce francezii şi germanii doresc să se concentreze pe crearea de noi organisme de reglementare.
?Planul pe care îl vom realiza la acest summit G20 va fi cuprinzător. Va acoperi acţiunile necesare a fi luate pentru stimularea economiei globale şi reformarea sistemului financiar mondial?, arăta Brown.

Acesta mai arăta că se va ataca protecţionismul pentru a nu se risca o sprirală a prăbuşirii comerţului. ?În următoarele săptămâni se va căuta un acord pentru stimularea comerţului la nivel mondial?, declara Brown.

Acesta a fost completat de Barroso, care aprecia că "este deosebit de important nu numari pentru Europa, ci pentru întreaga lume, să se înregistreze un succes la Londra?. El arăta că ?trebuie readusă etica în sistemul bancar?, pentru că dacă nu se face acest lucru ?vor exista probleme?.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close