Antena 3 CNN Externe Londra. Proteste faţă de războiul din Făşia Gaza

Londra. Proteste faţă de războiul din Făşia Gaza

Londra. Proteste faţă de războiul din Făşia Gaza
03 Ian 2009   •   09:17

Efectele războiul dintre Israel şi Fâşia Gaza se fac resimţite şi în alte state. Zeci de proteste au loc în mai multe ţări ale lumii. Unii vor oprirea atacurilor venite din partea Hamas, în timp ce alţii îi arată cu degetul pe Israelieni şi cer oprirea ofensivei în Gaza. Cel mai mare protest de acest gen este anunţat sâmbătă în Londra.
Asociaţiile islamice din Londra, organizaţiile arabe, dar şi mai multe partide britanice de stânga vor participa sâmbătă la ceea ce se vrea, cel mai mare marş de protest împotriva ofensivei israeliene din Gaza. Demonstraţia va începe la 14.30 ora României, pe malul Tamisei, foarte aproape de Parlamentul Britanic şi se va încheia în Trafalgar Square, două ore mai tîrziu. Organizatorii au anunţat că au de gînd să continue protestul şi după marş, la ambasada israeliană, deşi nu au aprobare din partea autorităţilor.
?Jihad în numele lui Allah pentru Palestina!? este chemarea lansată de musulmanii londonezi către toţi cei de credinţă islamică din lume. Sute de oameni ieşiţi în stradă, proteste simultane, steaguri incendiate şi pantofi aruncaţi în forţele de ordine, acesta a fost tabloul capitalei britanice aseară. Poliţia a fost la un pas de a interveni în forţă la Ambasada Statelor Unite, acolo unde s-au adunat peste 300 dintre cei mai radicali protestatari islamişti din regatul unit.
Manifestaţii de protest ale arabilor din Londra au avut loc simultan în mai multe locuri din capitala britanică. În faţa ambasadei Statelor Unite din Londra, 300 de oameni au cerut Americii să retragă sprijinul politic acordat Israelului şi, de asemenea, au făcut un apel la întreaga lume arabă să înceapă Jihadul pentru Palestina
Protestatarii din faţa ambasadei SUA au incendiat steagul american sub privirile poliţiştilor care, deocamdată, nu au intervenit. La geamurile ambasadei se văd, însă, cîţiva funcţionari care privesc cu oarecare interes ceea ce se petrece la doar 20 de metri în faţa reprezentanţei diplomatice americane
La un moment dat, protestatarii păreau să fie pe punctul de a forţa barajul oamenilor legii. Proteste au avut loc vineri în întreaga lume. Zeci de mii de oameni au manifestat în Iordania, Turcia, Egipt, Siria, dar şi în ţări europene ca Elveţia şi Rusia, împotriva atacurilor israeliene din Făşia Gaza.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Fasia Gaza
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close