Antena 3 CNN Externe Londra suspendă zborurile spre Yemen şi creşte măsurile de securitate internă

Londra suspendă zborurile spre Yemen şi creşte măsurile de securitate internă

Londra suspendă zborurile spre Yemen şi creşte măsurile de securitate internă
Sursa foto: avion
21 Ian 2010   •   14:53

Guvernul Marii Britanii a anunţat că va crea o nouă listă cu teroriştii care au interdicţie de zbor, unii pasageri vor trece prin controale de securitate mai stricte şi vor suspenda unele zboruri internaţionale, ca răspuns la ameninţarea teroristă crescândă din Yemen şi Somalia.
Premierul Gordon Brown a recunoscut că a cerut întărirea securităţii aeriene după atacul eşuat de la Detroit şi pe fondul informaţiilor din partea agenţiilor de informaţii despre ameninţarea teroristă din Africa şi peninsula arabă.
Brown a arăta că va extinde lista persoanelor care necesită o supraveghere suplimentară, ce deja conţine peste un milion de nume, va începe scanări corporale complete la aeroporturile britanice de săptămâna viitoare şi va suspenda zborurile directe spre Yemen.
Paşii de creştere a securităţii aeriene vin după o întâlnire cu şefii militari, de frontieră şi de informaţii britanici şi după discuţiile cu preşedintele american Barack Obama, .
Brown arăta că Londra şi alte state se confruntă cu o ameninţare mai mare din partea grupurilor apropiate al Qaeda din Yemen şi Sahel, regiune nord-africană ce cuprinde Somalia, Nigeria, Sudan şi Ethiopia.
"Ştim că unele celule teroriste încearcă să atace Marea Britanie şi alte state," declara Brown parlamentarilor de la Londra.
Premierul mai arăta că s-a înţeles cu Obama ca eforturile de creştere a securităţii interne să fie însoţite de cereri pentru garanţii mai mari privind securitatea pe acele aeroporturi internaţionale care fac zboruri spre Marea Britanie sau SUA.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close