Antena 3 CNN Externe Londra. Sute de manifestanţi în zona catedralei Saint Paul: Jos capitalismul trădător

Londra. Sute de manifestanţi în zona catedralei Saint Paul: Jos capitalismul trădător

Londra. Sute de manifestanţi în zona catedralei Saint Paul: Jos capitalismul trădător
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
13 Mai 2012   •   10:48

Sute de manifestanţi din cadrul mişcării "Occupy London" s-au adunat sâmbătă după-amiază în faţa catedralei Saint Paul din capitala britanică, cu ocazia unei zile mondiale de acţiune a mişcării de protest, relatează AFP.
   
Mai multe pancarte aminteau sloganurile mişcării anticapitaliste: "Jos capitalismul prădător", "Trăiască democraţia politică" sau "Poporul înaintea profitului".
   
O mie de persoane îşi declaraseră intenţia de a participa la ziua de acţiune, pe pagina de Facebook a mişcării. Organizatorii îi invitaseră pe simpatizanţi să vină cu corturi, simboluri ale ocupaţiei "indignaţilor".
   
Principala tabără a indignaţilor din Londra, în faţa catedralei Saint Paul, a fost desfiinţată în februarie, iar alte două tabere, în parcuri ale capitalei, sunt mai puţin vizibile.
   
"Mişcarea şi-a schimbat forma", apreciază James Meadway. "Ea se extinde la alţi oameni", în special pe Internet.
   
Organizatorii mitingului de sâmbătă au prevăzut manifestaţii în faţa sediilor principalelor bănci şi  instituţii din cartierul financiar City.
   
Indignaţii din cadrul mişcării "Occupy London" au publicat vineri un "manifest din mai", care pledează pentru o schimbare a sistemului economic, o democratizare a instituţiilor ca FMI şi ONU, abolirea paradisurilor fiscale şi o taxă mondială asupra tranzacţiilor financiare.
   
Ziua de acţiune a avut ca scop sărbătorirea primei aniversări a mişcării, care a luat naştere la 15 mai 2011 în piaţa Puerta del Sol din Madrid.

×
Subiecte în articol: Londra catedrala miscare
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close