Antena 3 CNN Externe Lordul Richard Dannett, fostul șef al Armatei britanice vrea un proces de tip Nürnberg pentru Putin

Lordul Richard Dannett, fostul șef al Armatei britanice vrea un proces de tip Nürnberg pentru Putin

Lordul Richard Dannett, fostul șef al forțelor armate britanice, vrea ca Vladimir Putin să fie supus unui ”proces de tip Nürnberg” din cauza ”tacticii imorale de neiertat” de a ataca civilii ucraineni, pentru a condamna ”pentru totdeauna, în cărțile de istorie, ce a făcut Putin și generalii săi”.

Lordul Richard Dannett, fostul șef al Armatei britanice vrea un proces de tip Nürnberg pentru Putin
Sursa foto: Hepta.ro
de Georgiana Adam    |    19 Mar 2022   •   13:22

Lordul Richard Dannett a vorbit, la BBC, despre rolul pe care îl joacă moralul în războaie. El a explicat că moralul are „o influență uriașă asupra a ceea ce se întâmplă pe teren”.

”Când vorbim despre puterea de luptă, există trei componente - există componenta fizică (tancurile, avioanele, echipamentul), există componentele conceptuale (planurile pe care le fac generalii), dar apoi există și componenta morală - aceasta este voința soldaților de a lupta”, a spus fostul șef al forțelor armate britanice la BBC, scrie The Guardian

Dannett a comparat contrast situația la care se așteptau trupele lui Vladimir Putin- care au fost lăsate să creadă că au invadat Ucraina pentru a o elibera - cu ce au găsit acolo în realitate.

”Înțelegem că au fost informați foarte prost, că vor pleca, că se vor mișca rapid, că vor fi primiți ca pacificatori și eliberatori, dar de fapt ceea ce au găsit a fost aceea că forțele armate ucrainene, civilii ucraineni, luptau cu hotărâre împotriva lor. Acești tineri sunt absolut confuzi, mulți dintre ei sunt foarte tineri, speriați, epuizați de săptămâni de exerciții”, aexplicat el.

Dannet a precizat că moralul soldaților ruși a fost slăbit și mai mult de un eșec al sistemelor logistice ale armatei: ”acești oameni tineri nu numai că sunt speriați, dar acum sunt înfometați, combustibilul pentru tancuri nu este disponibil, așa că au fost puși într-o situație teribilă. Prin urmare, nu este de mirare că armata rusă nu a făcut progrese pe teren. Ei au fost nevoiți să recurgă acum la această tactică imorală, de a bombarda civili lipsiți de apărare”.

Prin urmare, fostul șef al forțelor armate britanice a fost de acord cu apelurile lui Gordon Brown și ale altora ca Putin să nu fie doar pus pur și simplu sub acuzare, ci să se organizeze „un proces de tip Nürnberg, pentru a condamna absolut, pentru totdeauna, în cărțile de istorie, ceea ce Putin și generalii săi au făcut”.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close