Antena 3 CNN Externe Lovitură de teatru! Un lider al Camorrei napoletane va coopera cu anchetatorii anti-Mafia

Lovitură de teatru! Un lider al Camorrei napoletane va coopera cu anchetatorii anti-Mafia

Lovitură de teatru! Un lider al Camorrei napoletane va coopera cu anchetatorii anti-Mafia
08 Oct 2014   •   16:29

Giuseppe Setola (foto), liderul încarcerat al sindicatului mafiot Camorra, din regiunea Napoli, a solicitat să devină martorul statului italian în schimbul protecţiei familiei sale.

"M-am hotărât să cooperez", a spus Setola în timpul unui proces care judecă moartea omului de afaceri Domenico Noviello.
Depoziţia lui Setola a fost făcută printr-o intervenţie video-live, el cerând în plus o întrevedere urgentă cu procurorii, relatează ANSA.
"Salvaţi-mi familia, altfel Bidognetti (clanul rival) îi va ucide pe toţi", declară acesta.

Setola este condamnat la ispăşirea a mai multor pedepse de închisoare pe viaţă, fiind acuzat şi găsit vinovat pentru mai multe infracţiuni grave. În perioada 2 mai-12 decembrie 2008 el a condus un adevărat pluton de execuţie, care a asasinat 18 persoane, inclusiv şase imigranţi nord-africani.

Membru activ al clanului Casalesi, Setola era un temut lider criminal al Camorrei.  Ameninţările lui cu moartea la adresa jurnalistului anti-mafia, Roberto Saviano, au determinat autorităţile italiene să-l plaseze pe acesta într-un program special de protecţie.
Setola a fost arestat în ianuarie 2009, după o acţiune de căutare impresionantă a forţelor speciale.

În prezent, Giuseppe Setola se află sub un regim de detenţie dur, într-o locaţie necunoscută şi rezervată capilor mafiei.

×
Subiecte în articol: mafia Camorra
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close