Antena 3 CNN Externe Lovitură dură pentru gruparea Stat Islamic

Lovitură dură pentru gruparea Stat Islamic

Lovitură dură pentru gruparea Stat Islamic
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
15 Ian 2016   •   12:51

Unul dintre cei 11 insurgenți uciși în urma unor lovituri aeriene ale NATO era un responsabil de rang înalt din filiala afgano-pakistaneză a grupării jihadiste Statul Islamic (SI), a declarat vineri un oficial local citat de DPA, potrivit Agerpres.

Agenția de știri afgană ToloNews relatează, citându-l pe șeful districtului Achin, că Hafiz Saeed se afla printre victimele loviturilor aeriene ale NATO de joi din provincia Nangarhar.

Ghalib Mujahid a mai precizat că fiul lui Mangal Bagh, un alt lider al grupării, se află și el printre cei uciși.

Purtătorul de cuvânt al poliției din provincia Nangarhar, Hazrat Hussain, nu a confirmat însă informația. 'Nu avem nicio informație care să confirme moartea lui Hafiz Saeed într-o lovitură aeriană', a spus el. El și biroul guvernatorului au confirmat că loviturile aeriene au avut loc, afirmând că s-au înregistrat zece victime în două atacuri.

Unii oficiali au declarat anterior că Hafiz Saeed, fost lider al organizației Tehrik-i-Taliban Pakistan, a fost ucis în iulie împreună cu alte 30 de persoane într-o lovitură aeriană a unei drone în același district.

Estul Afganistanului a fost identificat ca un loc fierbinte pentru activități ale SI, potrivit șefului misiunii NATO, gen. John Campbell. Forțele americane au concentrat tirurile dronelor asupra zonei de est a Afganistanului de la jumătatea anului trecut.

×
Subiecte în articol: Stat Islamic NATO
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close