Antena 3 CNN Externe Lovitura dură primită de Vladimir Putin chiar din interiorul Rusiei: "Vom avea mai mulţi orfani în ţară"

Lovitura dură primită de Vladimir Putin chiar din interiorul Rusiei: "Vom avea mai mulţi orfani în ţară"

Un deputat al Partidului Comunist din Rusia i-a cerut lui Vladimir Putin să pună capăt războiului și să retragă forțele armate din Ucraina, relatează Sky News.

Lovitura dură primită de Vladimir Putin chiar din interiorul Rusiei: "Vom avea mai mulţi orfani în ţară"
Sursa foto: Getty Images | Matthew Stockman / Staff
de Alin Tarnovschi    |    28 Mai 2022   •   10:06

Într-o rară manifestare de opoziție față de războiul din Ucraina, Leonid Vasyukevici a declarat vineri: "Înțelegem că, dacă țara noastră nu oprește operațiunea militară, vom avea mai mulți orfani în țară".

El a vorbit în cadrul unei reuniuni a Adunării legislative regionale Primorsk din portul Vladivostok.

Adresându-și comentariile președintelui rus, discursul său a fost prezentat într-o înregistrare video postată pe un canal Telegram.

Un alt deputat a urmat pentru a susține punctul de vedere al lui Vasyukevici, însă, ulterior, președintele adunării legislative a emis o declarație în care a calificat comentariile drept o "provocare politică" care nu este susținută de majoritatea legislatorilor, notează Mediafax.

La începutul acestei luni, un diplomat rus cu sediul la Geneva a demisionat, spunând că îi este "rușine" de război. Rusia a impus sancțiuni severe pentru contestarea publică a narațiunii Kremlinului cu privire la operațiunea militară din Ucraina.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia Război Ucraina
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close