Antena 3 Externe Lovitura dură primită de Vladimir Putin chiar din interiorul Rusiei: "Vom avea mai mulţi orfani în ţară"

Lovitura dură primită de Vladimir Putin chiar din interiorul Rusiei: "Vom avea mai mulţi orfani în ţară"

de Alin Tarnovschi    |    28 Mai 2022   •   10:06
Lovitura dură primită de Vladimir Putin chiar din interiorul Rusiei: "Vom avea mai mulţi orfani în ţară"
Sursa foto: Getty Images | Matthew Stockman / Staff

Un deputat al Partidului Comunist din Rusia i-a cerut lui Vladimir Putin să pună capăt războiului și să retragă forțele armate din Ucraina, relatează Sky News.

Într-o rară manifestare de opoziție față de războiul din Ucraina, Leonid Vasyukevici a declarat vineri: "Înțelegem că, dacă țara noastră nu oprește operațiunea militară, vom avea mai mulți orfani în țară".

El a vorbit în cadrul unei reuniuni a Adunării legislative regionale Primorsk din portul Vladivostok.

Adresându-și comentariile președintelui rus, discursul său a fost prezentat într-o înregistrare video postată pe un canal Telegram.

Un alt deputat a urmat pentru a susține punctul de vedere al lui Vasyukevici, însă, ulterior, președintele adunării legislative a emis o declarație în care a calificat comentariile drept o "provocare politică" care nu este susținută de majoritatea legislatorilor, notează Mediafax.

La începutul acestei luni, un diplomat rus cu sediul la Geneva a demisionat, spunând că îi este "rușine" de război. Rusia a impus sancțiuni severe pentru contestarea publică a narațiunii Kremlinului cu privire la operațiunea militară din Ucraina.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia Război Ucraina

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close