Antena 3 CNN Externe Lovitură în Coreea de Nord. Bancherul dictatorului a FUGIT cu banii şi a cerut azil în Rusia

Lovitură în Coreea de Nord. Bancherul dictatorului a FUGIT cu banii şi a cerut azil în Rusia

Lovitură în Coreea de Nord. Bancherul dictatorului a FUGIT  cu banii şi a cerut azil în Rusia
de O.P.    |    01 Sep 2014   •   09:16

Înaltul demnitar a trecut graniţa în Rusia şi a cerut azil politic, potrivit unui ziar important de la Seul. Analiştii de politică externă susţin că, dacă ştirea va fi confirmată, plecarea bancherului ar putea fi o adevărată lovitură pentru regim, întrucât fugarul deţine informaţii sensibile despre banii negri proveniţi din acţiuni ilegale, ca traficul de droguri sau armament.

Citând o sursă anonimă, ziarul JoongAng Ilbo a anunţat că bancherul personal al lui Kim Jong-un a dispărut săptămâna trecută în portul rusesc Nahodka, din apropierea graniței cu Coreea de Nord. Ziariştii sud-coreeni susţin că Yun Tae Hyung a furat şi 5 milioane din banii dictatorului nord-coreean.

Demnitarul a cerut azil în Rusia, iar Phenianul a cerut autorităţilor de la Moscova să-l aresteze şi să-l predea pe fugar.

Potrivit ziarului sud-coreean, defectorul a condus banca Daesung din Coreea de Nord şi s-a ocupat de strângerea de fonduri pentru conducătorul suprem. Daesung Bank a fost înfiinţată în 1978, iar în 1980 şi 1996 şi-a deschis două filiale la Viena şi Hong Kong.

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close