Antena 3 Externe Lovitura groaznică pe care ISIS nu a prevăzut-o

Lovitura groaznică pe care ISIS nu a prevăzut-o

17 Dec 2015   •   23:45
Lovitura groaznică pe care ISIS nu a prevăzut-o

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat joi, cu unanimitate, o rezoluție care vizează tăierea surselor de finanțare ale jihadiștilor, potrivit AFP, citată de Agerpres.
Pentru prima dată, în vederea adoptării rezoluției la New York s-au deplasat miniștrii de finanțe ai celor 15 state din Consiliul de Securitate.

Rezoluția respectivă, un text tehnic de 28 de pagini elaborat în comun de SUA și Rusia, vizează direct gruparea Statul Islamic.

Documentul cere țărilor 'să acționeze într-o manieră energică și decisivă pentru a tăia fondurile și alte resurse economice' ale Statului Islamic, printre care contrabanda cu produse petroliere și cu artefacte, și pentru a sancționa 'într-o manieră mai activă' sprijinul financiar acordat SI.

Țările sunt invitate ca legislațiile lor naționale să considere finanțarea terorismului drept 'o crimă gravă', chiar și în absența oricărei legături cu un act terorist precis.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close