Antena 3 CNN Externe LOVITURA pe care unul din cele mai puternice state din UE o dă României. "De la 1 ianuarie 2014 NU se va întâmpla asta cu România"

LOVITURA pe care unul din cele mai puternice state din UE o dă României. "De la 1 ianuarie 2014 NU se va întâmpla asta cu România"

LOVITURA pe care unul din cele mai puternice state din UE o dă României. "De la 1 ianuarie 2014 NU se va întâmpla asta cu România"
de O.P.    |    20 Sep 2013   •   07:29

Marine Le Pen, preşedintele formaţiunii naţionaliste franceze Frontul Naţional (FN), cere Guvernului Franţei să se opună eliminării restricţiilor de călătorie pentru cetăţenii români şi bulgari, inclusiv aderării României şi Bulgariei la Schengen.

"Începând din ianuarie 2014, România şi Bulgaria vor fi membre cu drepturi depline ale Uniunii Europene. Fără a fi încă în Spaţiul Schengen, circulaţia românilor şi bulgarilor în UE, inclusiv a romilor, va fi mai facilă decât până acum", afirmă Marine Le Pen într-un comunicat.

"Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, face multă agitaţie în problema romilor, dar refuză să înfrunte adevăratele probleme", a spus Marine Le Pen, cerând Guvernului de la Paris să anunţe clar că se opune eliminării restricţiilor pentru cetăţenii români şi bulgari şi aderării României şi Bulgariei la Schengen.

În cursul dimineţii, Manuel Valls reacţionase primei forme a comunicatului publicat de Marine Le Pen, în care aceasta afirma că deja a fost luată decizia aderării României şi Bulgariei la Schengen "de la 1 ianuarie 2014".

Ministrul francez de Interne declara că aderarea României şi Bulgariei la Schengen "nu este pe ordinea de zi", exprimând rezerve în legătură cu această posibilitate şi catalogând-o pe Marine Le Pen drept "incompententă".

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close