Antena 3 Externe Lovitură pentru cel mai mare lanţ de restaurante fast-food. "A fost un AN NEGRU". Ce se întâmplă cu vânzările

Lovitură pentru cel mai mare lanţ de restaurante fast-food. "A fost un AN NEGRU". Ce se întâmplă cu vânzările

de O.P.    |    29 Ian 2015   •   08:06
Lovitură pentru cel mai mare lanţ de restaurante fast-food. "A fost un AN NEGRU". Ce se întâmplă cu vânzările

Numărul unu mondial în fast-food, McDonald's, a anunţat miercuri plecarea neaşteptată a preşedintelui-director general Don Thompson, după un 2014 "negru", marcat de o scădere a vânzărilor, relatează AFP.

Don Thompson va renunţa la funcţiile de director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie "după 24 de ani de serviciu în companie", a anunţat grupul într-un comunicat.

El va fi înlocuit de la 1 martie de Steve Easterbrook, prim-vicepreşedintele însărcinat cu marca McDonald's.

Lanţul de restaurante se confruntă cu o perioadă dificilă. Vânzările companiei au scăzut în 2014, iar profitul a fost sub aşteptări.

Lanţul fast-food, fondat în 1955 de către Ray Kroc, a fost afectat de concurenţa dură a rivalilor săi din Statele Unite, de probleme de ordin sanitar în Asia şi de anumiţi factori geopolitici.

Grupul a decis să facă o pauză în privinţa deschiderii de noi restaurante, în care va investi doar două miliarde de dolari anul acesta, cel mai slab nivel din ultimii cinci ani.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close