Antena 3 CNN Externe Lovitură pentru cel mai mare lanţ de restaurante fast-food. "A fost un AN NEGRU". Ce se întâmplă cu vânzările

Lovitură pentru cel mai mare lanţ de restaurante fast-food. "A fost un AN NEGRU". Ce se întâmplă cu vânzările

Lovitură pentru cel mai mare lanţ de restaurante fast-food. "A fost un AN NEGRU". Ce se întâmplă cu vânzările
de O.P.    |    29 Ian 2015   •   08:06

Numărul unu mondial în fast-food, McDonald's, a anunţat miercuri plecarea neaşteptată a preşedintelui-director general Don Thompson, după un 2014 "negru", marcat de o scădere a vânzărilor, relatează AFP.

Don Thompson va renunţa la funcţiile de director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie "după 24 de ani de serviciu în companie", a anunţat grupul într-un comunicat.

El va fi înlocuit de la 1 martie de Steve Easterbrook, prim-vicepreşedintele însărcinat cu marca McDonald's.

Lanţul de restaurante se confruntă cu o perioadă dificilă. Vânzările companiei au scăzut în 2014, iar profitul a fost sub aşteptări.

Lanţul fast-food, fondat în 1955 de către Ray Kroc, a fost afectat de concurenţa dură a rivalilor săi din Statele Unite, de probleme de ordin sanitar în Asia şi de anumiţi factori geopolitici.

Grupul a decis să facă o pauză în privinţa deschiderii de noi restaurante, în care va investi doar două miliarde de dolari anul acesta, cel mai slab nivel din ultimii cinci ani.

×
Subiecte în articol: fast food profit McDonald's
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close