x close

Lovitură pentru noul partid Change UK. Un candidat a demisionat în aceeași zi cu lansarea campaniei. Scandalul a pornit când acesta a spus despre români că ...

de S.T.    |    23 Apr 2019   •   21:49
Lovitură pentru noul partid Change UK. Un candidat a demisionat în aceeași zi cu lansarea campaniei. Scandalul a pornit când acesta a spus despre români că ... 534 Foto: pixabay.com

Ali Sadjady, candidat pentru noul partid Change UK, a fost forțat să demisioneze în aceeași zi cu lansarea campaniei partidului, după ce a provocat o serie de comentarii rasiste despre „hoții români de buzunare”.

Ali Sadjady a fost acuzat de aderarea la „discursul de ură” împotriva cetățenilor UE.

Într-o serie de tweet-uri controversate, el a spus că a fost tentat să sprijine Brexit dacă ar fi oprit hoții de buzunare din România care vin în Marea Britanie.

„Când am auzit că 70% din hoții de buzunare prinși la metroul din Londra sunt români, îmi doream Brexitul”, a spus Sadjady într-un tweet din noiembrie 2017.

Profilul său a dezvăluit și alte comentarii care ar putea fi considerate ca fiind deranjante pentru femei.

Marți seara, după ce The Independent a anunțat comentariile lui Sadjady, un purtător de cuvânt al Change UK a spus: „În urma discuțiilor, Ali Sadjady a reflectat asupra tweet-ului inadecvat din 2017 și a acceptat să se retragă de pe lista potențialilor candidați”.

Sursa: independent.co.uk

Citeşte mai multe despre:

candidat Campanie romani hoti hoti de buzunare
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati