Antena 3 CNN Externe Lovitura primită de Boeing. Defecţiuni majore, descoperite la modelul 787 Dreamliner

Lovitura primită de Boeing. Defecţiuni majore, descoperite la modelul 787 Dreamliner

Lovitura primită de Boeing. Defecţiuni majore, descoperite la modelul 787 Dreamliner
Sursa foto: Foto: www.compositestoday.com
14 Aug 2013   •   20:35

Aeronava Boeing 787 Dreamliner a suferit o nouă lovitură după ce compania aeriană japoneză ANA Holdings, cel mai mare operator de astfel de aparate, a identificat o defecţiune la cablurile electrice de la trei avioane, informează Bloomberg.
   
Defecţiunea a fost descoperită la sistemul anti-incendiu al unui 787 care urma să decoleze miercuri de pe aeroportul Haneda din Tokyo. Potrivit purtătorului de cuvânt al ANA, în cazul unui incendiu la unul din cele două motoare ale avionului, defecţiunea ar fi dus la declanşarea unui alt extinctor decât cel care ar fi trebuit.
   
Avioanele 787 Dreamliner au ajuns în atenţia publicului în urma unui incendiu produs luna trecută la Londra. Aeronavele 787 aflate în flotele ANA şi Japan Airlines au revenit în circulaţie la 1 iunie, după ce au fost consemnate la sol mai multe luni din cauza incendiilor provocate de bateriile litiu-ion.

"Vom analiza cu atenţie această problemă şi vom lua măsurile necesare. Siguranţa celor care călătoresc cu Boeing este o prioritate", a declarat Rob Henderson, purtător de cuvânt al Boeing la Tokyo.
   
Piesele defecte au fost înlocuite la două din avioanele la care ANA a descoperit defectele. A treia aeronavă urma să fie reparată în cursul zilei de miercuri.

Alţi operatori aerieni care folosesc acest model de aernavă, precum LOT Polish Airlines sau  Qatar Airways , au anunţat că avioanele deţinute vor zbura conform programului şi că nu au fost înregistrate probleme.

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close