Antena 3 CNN Externe Lovitura sub centură pe care a primit-o cea mai puternică ţară. "Era a opta minune a lumii, dar acum e-n paragină"

Lovitura sub centură pe care a primit-o cea mai puternică ţară. "Era a opta minune a lumii, dar acum e-n paragină"

Lovitura sub centură pe care a primit-o cea mai puternică ţară. "Era a opta minune a lumii, dar acum e-n paragină"
de O.P.    |    26 Feb 2013   •   11:34

Au construit cu nesaţ, iar acum plătesc un preţ scump. În timp ce lumea era lovită de criza financiară, care în 2008 a venit ca un tăvălug peste marile economii occidentale, ei anunţau creşteri salariale cu 22%, iar industria luxului era mai înfloritoare ca nicăieri în lume.

Sub acest avânt, chinezii s-au apucat să construiască iraţional. Faimoasele autostrăzi spre nicăieri, oraşele fantomă care stau nelocuite, mall-urile de sute de mii de metri pătraţi în care nu intră niciun cumpărător sunt dovada că bula de săpun a explodat.



La fel s-a întâmplat şi cu "Dubaiul Chinei" - staţiunea exclusivistă, în care un metru pătrat dintr-un apartament costa 3000 de dolari, şi în care chinezii s-au grăbit să cumpere.

Acum domneşte liniştea peste luxul din Insula Phoenix. În piscinele de zeci de metri nu mai intră nimeni, pe holurile hotelurilor de şapte stele nu mai aleargă nimeni, ba chiar ghinioniştii care au făcut credite pentru a-şi cumpăra case în Phoenix Island au fost nevoiţi să se mute în corturi, în mijlocul străzii, pentru că nu şi-au mai putut plăti ratele la bănci.



Cu toate astea, oficialii spun că este o perioadă de scurtă durată şi că această "mini-criză" o să treacă, fapt pentru care s-au apucat să construiască din nou hoteluri de mii de camere şi piscine acoperite, sau pârtii de schii cu zăpadă artificială.




×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close