Antena 3 CNN Externe LUARE de OSTATICI în Germania. O persoană a fost eliberată

LUARE de OSTATICI în Germania. O persoană a fost eliberată

LUARE de OSTATICI în Germania. O persoană a fost eliberată
Sursa foto: Foto: Reuters
19 Aug 2013   •   14:17
UPDATE: 16.08

Unul dintre cei trei oameni luaţi ostatici în Primăria oraşului Ingolstadt de către un bărbat de 23 de ani, a fost eliberat.

Anunţul a fost făcut de poliţia locală, potrivit căreia este vorba despre Sepp Mislbeke, unul dintre vice-primarii oraşului.

Drama din jurul luării de ostatici din Ingolstadt a durat aproximativ cinci ore. Motivul pentru care tânărul a recurs la acest gest rămâne, deocamdată, necunoscut.

Bărbatul "ar fi vrut să anulăm o decizie", a spus primarul Alfred Lehmann, fără să ofere mai multe detalii.


Câteva persoane au fost luate ostatice de către un bărbat înarmat şi rămas neidentificat până la această oră, în interiorul Primăriei din Ingolstadt (sudul Germaniei), chiar înainte de vizita cancelarului Angela Merkel.
Deocamdată, cel care a reţinut persoanele nu a remis nicio pretenţie şi a refuzat să comunice cu autorităţile.

Reprezentantul forţelor de intervenţie, Guenther Beck, a spus că ostaticii sunt ţinuţi captivi la etajul doi al clădirii şi se încearcă să se ia legătura cu cel care îi reţine.
Unele surse din presa germană susţin că unul dintre vice-primarii oraşului, Sepp Misslbeck, se află printre persoanele captive. Informaţia nu a fost confirmată de către autorităţi.

Poliţia a declarat că atacatorul din Primărie este înarmat şi s-a decis evacuarea străzilor din imediata vecinătate, ca măsură preventivă.

Ziarul Donaukurier a lansat ipoteza că făptaşul ar fi un tânăr de 23 de ani cu probleme psihice, pe numele căruia fusese remis un ordin de restricţie, după ce a fost acuzat că a hărţuit în mod repetat o tânără în vârstă de 25 de ani, angajată a Primăriei. Conform aceleiaşi surse, acesta ar fi fost internat într-un sanatoriu de boli mintale, de unde se presupune că a evadat în această dimineaţă.

Luarea de ostatici a survenit cu câteva ore înainte de vizita cancelarului german, Angela Merkel, în Ingolstadt. Nu este clar dacă cele două evenimente au vreo legătură.
În urma acestui incident, mitingul Partidului Conservator, la care trebuia să participe Mekel a fost anulat. Acesta urma să se desfăşoare chiar în piaţeta din faţa clădirii în care se află Primăria.

Germania organizează alegeri naţionale în 22 septembrie şi Merkel se află în campanie electorală. Cancelarul german trebuia să fie prezent la un miting organizat în oraş.
 
Ingolstadt este un oraş din regiunea administrativă Bavaria Superioară, landul Bavaria, Germania, situat pe malul Dunării. Are o populaţie de peste 125.000 de mii de locuitori şi este cunoscut ca fiind cartierul general al producătorului de autoturisme Audi.
Tot aici a luat fiinţă în anul 1776 societatea rămasă mult timp secretă, Illuminati.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close