Antena 3 CNN Externe Luare de ostatici şi focuri de armă într-un supermarket din Franța. În urma incidentului trei persoane au decedat. Atacatorul pretinde că este membru ISIS

Luare de ostatici şi focuri de armă într-un supermarket din Franța. În urma incidentului trei persoane au decedat. Atacatorul pretinde că este membru ISIS

Luare de ostatici şi focuri de armă într-un supermarket din Franța. În urma incidentului trei persoane au decedat. Atacatorul pretinde că este membru ISIS
Sursa foto: Foto: sursa Google Maps via Paris Match
23 Mar 2018   •   12:55

Update: Trei persoane şi-au pierdut viaţa şi alte "16 au fost rănite", între care "cel puţin două" sunt în stare gravă, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron, în urma a ceea ce el a numit un act "al terorismului islamist" comis vineri în sudul Franţei, relatează Reuters.

"Un individ a ucis trei persoane şi a rănit alte 16, între care cel puţin două sunt în stare gravă", a declarat preşedintele francez în cursul unei întâlniri cu presa după o reuniune a celulei de criză la Ministerul de Interne la Paris.

Jandarmul luat ostatic de autorul atacului, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, care se substituise unui ostatic, "luptă cu moartea", a precizat el.

Deşi Statul Islamic a revendicat atacul din sudul Franţei, serviciile de securitate verifică în prezent dacă gruparea jihadistă se află într-adevăr în spatele acestora, aşa cum pretinde.

"Vreau să declar naţiunii în această seară hotărârea mea absolută de a duce această luptă", a declarat Macron, flancat de premierul său Edouard Philippe.

"Îi îndemn pe concetăţenii noştri francezi să rămână conştienţi de ameninţarea teroristă, dar, de asemenea, să fie conştienţi de forţa şi de rezistenţa pe care poporul nostru le-a demonstrat de fiecare dată când a fost
atacat", a spus Macron.

Redouane Lakdim, un tânăr de 26 de ani, presupus a fi marocan, a comis vineri trei atacuri la Trebes şi Carcassonne.

Update: Cel puţin trei persoane au fost ucise vineri într-o luare de ostatici de către un bărbat care se reclamă de la gruparea jihadistă Statul Islamic, într-un supermarket din Trèbes (Aude), în apropiere de Carcassonne, relatează AFP.

Știrea inițială: Atac armat într-un supermarket din sudul Franței. Mai multe persoane au fost luate ostatice. 

Incidentul are loc în orașul Trebes, în sudul țării, a declarat ministrul francez de interne pe Twitter.

Se pare că s-au tras mai multe focuri de armă la locul incidentului.

 

Forţele speciale de Poliţie au ajuns la supermarketul „Super U”.

Potrivit autorităţilor, atacatorul pretinde că este membru al reţelei teroriste Stat Islamic.

Poliția a confirmat decesul unui bărbat. 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close