Luarea de ostatici din Belgia nu are motivaţii teroriste. Trei indivizi au fost arestaţi

de S.T.    |    15 Dec 2014   •   15:34
Luarea de ostatici din Belgia nu are motivaţii teroriste. Trei indivizi au fost arestaţi Foto: Twitter

Trei indivizi suspectaţi de participare la luarea de ostatici din oraşul belgian Gent au fost arestaţi în cursul unei intervenţii a poliţiei care continuă, relatează presa belgiană, citată de AFP.
 
Cei trei suspecţi, care s-au predat fără violenţă, au fost arestaţi de serviciile de intervenţie, potrivit postului VRT.
   
"Intervenţia este în curs, iar situaţia nu este prea clară", conform VRT. Cel puţin o persoană este ţinută în continuare sechestrată de autorul luării de ostatici.

Ştirea iniţială
:

Acţiunea celor patru bărbaţi înarmaţi care au luat ostatică o persoană luni după-amiază într-un apartament din oraşul Gent, din nord-vestul Belgiei, nu are motivaţie teroristă, a anunţat Parchetul local, potrivit AFP.
   
O persoană ar fi reţinută, a precizat pentru AFP Parchetul din Gent, care a adăugat că "nu există informaţii privind o legătură între acest incident şi terorism, gruparea Stat Islamic sau evenimentele în curs de desfăşurare de la Sydney", unde un bărbat a luat ostatici clienţi şi angajaţi ai unei cafenele şi unde a fost desfăşurat steagul islamic de culoare neagră.

Luarea de ostatici de la Gent a avut loc înainte de ora locală 09.00 (10.00, ora României) şi este urmărită "cu atenţie"
, a anunţat Parchetul din Gent. Poliţia a fost anunţată "imediat" de o persoană care se afla la faţa locului şi a reuşit să părăsească blocul de locuinţe, a mai anunţat Parchetul.
   
La locul incidentului a fost instaurat un perimetru de securitate, iar unităţi de intervenţie ale poliţiei federale au fost trimise pentru a susţine forţele locale de poliţie, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei.
   
De asemenea, Parchetul federal a anunţat că acţiunea nu pare să aibă motivaţii teroriste.

Parteneri
x close