Antena 3 CNN Externe Luarea de ostatici din Belgia nu are motivaţii teroriste. Trei indivizi au fost arestaţi

Luarea de ostatici din Belgia nu are motivaţii teroriste. Trei indivizi au fost arestaţi

Luarea de ostatici din Belgia nu are motivaţii teroriste. Trei indivizi au fost arestaţi
Sursa foto: Foto: Twitter
de S.T.    |    15 Dec 2014   •   15:34

Trei indivizi suspectaţi de participare la luarea de ostatici din oraşul belgian Gent au fost arestaţi în cursul unei intervenţii a poliţiei care continuă, relatează presa belgiană, citată de AFP.
 
Cei trei suspecţi, care s-au predat fără violenţă, au fost arestaţi de serviciile de intervenţie, potrivit postului VRT.
   
"Intervenţia este în curs, iar situaţia nu este prea clară", conform VRT. Cel puţin o persoană este ţinută în continuare sechestrată de autorul luării de ostatici.

Ştirea iniţială
:

Acţiunea celor patru bărbaţi înarmaţi care au luat ostatică o persoană luni după-amiază într-un apartament din oraşul Gent, din nord-vestul Belgiei, nu are motivaţie teroristă, a anunţat Parchetul local, potrivit AFP.
   
O persoană ar fi reţinută, a precizat pentru AFP Parchetul din Gent, care a adăugat că "nu există informaţii privind o legătură între acest incident şi terorism, gruparea Stat Islamic sau evenimentele în curs de desfăşurare de la Sydney", unde un bărbat a luat ostatici clienţi şi angajaţi ai unei cafenele şi unde a fost desfăşurat steagul islamic de culoare neagră.

Luarea de ostatici de la Gent a avut loc înainte de ora locală 09.00 (10.00, ora României) şi este urmărită "cu atenţie"
, a anunţat Parchetul din Gent. Poliţia a fost anunţată "imediat" de o persoană care se afla la faţa locului şi a reuşit să părăsească blocul de locuinţe, a mai anunţat Parchetul.
   
La locul incidentului a fost instaurat un perimetru de securitate, iar unităţi de intervenţie ale poliţiei federale au fost trimise pentru a susţine forţele locale de poliţie, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei.
   
De asemenea, Parchetul federal a anunţat că acţiunea nu pare să aibă motivaţii teroriste.

×
Subiecte în articol: Belgia luare de ostatici terorism
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close