Antena 3 CNN Externe Lufthansa a anulat aproximativ 1.000 de zboruri. Piloţii au declanşat a 13-a grevă din ultimele 18 luni

Lufthansa a anulat aproximativ 1.000 de zboruri. Piloţii au declanşat a 13-a grevă din ultimele 18 luni

Lufthansa a anulat aproximativ 1.000 de zboruri. Piloţii au declanşat a 13-a grevă din ultimele 18 luni
de S.T.    |    09 Sep 2015   •   10:04

Lufthansa, cea mai mare companie aeriană europeană, va anula miercuri aproximativ 1.000 de zboruri, inclusiv 52 de zboruri pe distanțe lungi, după ce sindicatul german al piloților, Cockpit, a declanșat a 13-a grevă din ultimele 18 luni, transmit Xinhua și Reuters.

Lufthansa va putea opera numai 500 dintre cele 1.520 de curse aeriene planificate miercuri, după ce greva începută marți la zborurile pe distanțe lungi a fost extinsă și la cele pe distanțe scurte și medii, fiind afectați aproximativ 140.000 de pasageri.

Compania a dat asigurări că toate cursele aeriene ale subsidiarelor sale - Germanwings, Swiss, Austrian Airlines și Brussels Airlines - vor opera normal miercuri.

Marți, operatorul aerian a anulat 84 din cele 170 de zboruri pe distanțe lungi din cauza acțiunii de protest provocate de disputele privind salariile, beneficiile și reducerile de costuri.

Grevele repetate au costat Lufthansa peste 300 milioane de euro (335,5 milioane de dolari).

"Nu putem exclude noi greve săptămâna aceasta. De asemenea, sunt posibile noi acțiuni de protest în următoarele săptămâni", a avertizat, marți, purtătorul de cuvânt al sindicatului Markus Wahl.

Conducerea Lufthansa vrea să micșoreze costurile, transferând lunar un avion Germanwings către o nouă divizie low-cost numită Eurowings, cu sediul în Austria, unde nu se aplică legislația muncii din Germania.

×
Subiecte în articol: Lufthansa piloti
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close