Antena 3 CNN Externe Lufthansa preia Austrian Airlines şi devine cel mai mare operator aerian european

Lufthansa preia Austrian Airlines şi devine cel mai mare operator aerian european

Lufthansa preia Austrian Airlines şi devine cel mai mare operator aerian european
05 Dec 2008   •   23:36

Austrian Airlines (AUA) a fost preluată de grupul german Lufthansa cu care a semnat, vineri, un acord. Lufthansa a devenit astfel cel mai mare operator aerian din Europa, în concurenţă directă cu Air France KLM şi British Airways (BA), anunţă Reuters.
Lufthansa va achiziţiona pentru început o participaţie de 42% la AUA, de la statul austriac, dar intenţionează să preia integral compania, operaţiune estimată la 377 milioane de euro, după primirea avizului Comisiei Europene.
"Înfiinţăm o alianţă aeriană europeană pe termen lung şi ne asigurăm că interesele Europei sunt apărate. Trebuie să găsim soluţii pntru piaţa aeriană fragmentată din Europa", a declarat Wolfgang Mayrhuber, directorul general al Lufthansa.
Riscul ca executivul european să blocheze preluarea AUA este "aproape de zero", a precizat Mayrhuber.
Prin integrarea operaţiunilor companiei austriece vor fi făcute economii de 40 de milioane de euro şi venituri suplimentare anuale similare.
AUA este printre ultimele ţinte de achiziţie ale Lufthansa. Printre acestea se numără şi Brussels Airlines, bmi din Marea Britanie şi Eurowings din Germania. Mai mult, grupul german concurează cu Air France pentru o alianţă cu Alitalia.
Agenţiile de rating Standard & Poor's şi Moody's au redus, vineri, calificativul Lufthansa, ca urmare a creşterii îndatorării grupului pe fondul achiziţiei AUA.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Lufthansa preluare acord
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close