Antena 3 CNN Externe Lugovoi, presupusul ucigaş al lui Litvinenko, l-ar putea înlocui pe Jirinovski

Lugovoi, presupusul ucigaş al lui Litvinenko, l-ar putea înlocui pe Jirinovski

Lugovoi, presupusul ucigaş al lui Litvinenko, l-ar putea înlocui pe Jirinovski
27 Noi 2008   •   12:02

Andrei Lugovoi, principalul suspect în cazul asasinării lui Aleksandr Litvinenko, l-ar putea înlocui pe Vladimir Jirinovski la conducerea partidului ultranaţionalist LDPR, apreciază analişti politici citaţi de presa rusă. Anchetatorii britanici îl acuză pe Lugovoi de implicare în uciderea lui Litvinenko şi cer extrădarea lui. Relaţiile ruso-britanice au devenit mai tensionate în urma acestui scandal.
Preşedintele Dmitri Medvedev a anunţat recent că mandatele liderilor de partide ar putea fi reduse, iar Vladimir Jirinovski este direct vizat. Analiştii politici citaţi de RIA Novosti apreciază că o schimbare la vârful LDPR (Partidul Democrat Liberal din Rusia) este iminentă.
În septembrie 2007, Jirinovski l-a inclus pe Lugovoi pe locul doi al listei de partid pentru alegerile parlamentare, iar Consiliul de conducere al LDPR l-a numit marţi în funcţia de coordonator pentru regiunea Extremului Orient, teritoriului Kamceatka şi regiunea Irkuţk. LDPR dispune de al treilea grup parlamentar în Duma de Stat, după Rusia Unită şi Partidul Comunist.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dmitri Medvedev suspect extradare
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close