Antena 3 CNN Externe Lui Yanukovych "îi pare rău" de situaţia lui Tymoshenko

Lui Yanukovych "îi pare rău" de situaţia lui Tymoshenko

Lui Yanukovych "îi pare rău" de situaţia lui Tymoshenko
21 Iun 2012   •   12:27

Preşedintele Ucrainei, Viktor Yanukovych, a declarat că "îi pare rău" pentru liderul încarcerat al opoziţiei,  Tymoshenko şi va căuta să se ia o "decizie umană" în cazul ei.

"Bineînţeles că-mi pare rău pentru Yulia Tymoshenko, ca fiinţă umană. Asta nu este doar compasiune" a spus Yanukovych pentru revista germană SUPERillu, citată de RIA Novosti.

Întrebat dacă ia în considerare graţierea lui Tymoshenko, preşedintele a replicat: "Când procedurile legislative se vor încheia, voi fi pus în faţa acestei probleme. Voi încerca să iau o decizie umană".

La începutul acestei luni, Yanukovych a acuzat-o pe fostul premier de posibilă implicare în asasinarea cunoscutului politician, Yevhen Shcherban, din 1996. Tymoshenko şi avocaţii săi au negat cu vehemenţă acest nou cap de acuzare.

Yulia Tymoshenko, este închisă din octombrie pentru abuz de putere în funcţia de prim-ministru. Ei i se impută un acord din 2009, semnat cu Rusia, în ceea ce priveşte gazele naturale.

Statele Unite, Uniunea Europeană şi Rusia au amendat în repetate rânduri condamnarea fostului premier şi condiţiile sale de detenţie.

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close