Antena 3 CNN Externe Lumea arabă a declarat RĂZBOI. Măsuri fără precedent luate de francezi de teama atacurilor musulmanilor

Lumea arabă a declarat RĂZBOI. Măsuri fără precedent luate de francezi de teama atacurilor musulmanilor

Lumea arabă a declarat RĂZBOI. Măsuri fără precedent luate de francezi de teama atacurilor musulmanilor
de O.P.    |    20 Sep 2012   •   06:37

Autorităţile au hotărât să închidă temporar, maine, ambasadele şi şcolile franceze din 20 de ţări, de teama unui val de violenţe ce ar putea fi provocat de noile insulte aduse la adresa lui Mahomed. Totul din cauza unei reviste din Franţa care a publicat caricaturi ale Sfântului Profet, iar un supermarket evreiesc din Paris a fost ţinta unui atac. Întreaga lume musulmană a condamnat caricaturile.

Chiar în ziua publicării caricaturilor profetului Mohamed, un supermarket evreiesc din nordul Parisului a fost atacat cu un dispozitiv explozibil. Atentatul nu a fost încă revendicat, însă anchetatorii nu exclud ipoteza unui atac de răzbunare.

Prim-ministrul francez, Jean-Marc Ayrault, a declarat că autorităţile au respins o cerere de manifestaţie împotriva filmului anti-islam, ce ar fi avut loc sâmbătă la Paris.

De teama unor violenţe, autorităţile din Egipt au întărit securitatea la ambasada Franţei din Cairo. Egiptenii au condamnat acest gest şi spun că sfidează întreaga lume musulmană.

Şi securitatea la ambasada Franţei din Beirut a fost întărită.

Ambasadele şi şcolile franceze din 20 de ţări vor fi închise temporar astăzi, ca măsură de precauţie în cazul unor proteste noi ce ar putea izbucni după rugăciunile musulmane.

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close