Antena 3 CNN Externe Lumea întreagă, în doliu după moartea lui Kobe Bryant. Totul despre sportivul care a scris istorie în lumea baschetului - VIDEO

Lumea întreagă, în doliu după moartea lui Kobe Bryant. Totul despre sportivul care a scris istorie în lumea baschetului - VIDEO

Lumea întreagă este în stare de şoc după moartea legendarului Kobe Bryant, sportivul care a scris istorie în lumea baschetului în ultimii 25 de ani. Vedete din toate domeniile au transmis mesaje de condoleanţe, iar ceremonia premiilor Grammy de noaptea trecută i-a fost dedicată. Alte opt persoane, inclusiv fiica de doar 13 ani a lui Kobe se aflau în elicopterul prăbuşit în California.

Lumea întreagă, în doliu după moartea lui Kobe Bryant. Totul despre sportivul care a scris istorie în lumea baschetului - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
27 Ian 2020   •   17:33

Mesajele de condoleanţe au curs după anunţul morţii legendei baschetului mondial Kobe Bryant. Vedete din lumea filmului, a muzicii şi bineînţeles din cea a sportului i-au adus omagii pe internet sau în intervenţii televizate.

Printre aceştia se află şi o sportivă româncă de peste ocean. Sabrina Ionescu şi-a dedicat cariera în baschet lui Bryant, iar vestea a tulburat-o profund.

Printre cei care au trimis mesaje de condoleanţe se află preşedintele Donald Trump, Barack Obama, Shaquielle O'Neal, sau Kanye West.

Elicopterul în care călătorea Kobe, împreună cu alte opt persoane, s-a prăbuşit la 50 de kilometri de Los Angeles.Autorităţile locale spun că ceaţa era atât de densă în zona respectivă încât elicopterele salvatorilor au fost ţinute la sol până când vremea s-a mai îndreptat.

Printre victime s-a numărat una din fiicele sportivului, care îl însoţea. Gianna avea doar 13 ani.

Timp de două decenii, Kobe Bryant a fost unul din cei mai talentaţi şi cei mai iubiţi sportivi din celebrul campionat american de baschet, NBA. A rămas fidel, în tot acest timp, echipei Los Angeles Lakers, cu care a câştigat de cinci ori campionatul.

A fost de două ori medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, în echipa Statelor Unite. S-a retras în 2016, dar Kobe a rămas activ nu doar în sport ci şi în alte domenii: în 2018 a produs un scurt metraj distins cu premiul Oscar.

Kobe Bryant era căsătorit de aproape 20 de ani şi chiar dacă ceruse, la un moment dat, divorţul, se împăcase apoi cu soţia sa Vanessa. Cea mai mică din fiicele sale a venit pe lume în iunie, anul trecut.

Lumea întreagă, în doliu după moartea lui Kobe Bryant

 

×
Subiecte în articol: elicopter doliu baschetbalist Kobe Bryant
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close