Antena 3 CNN Externe ?Lunetistul din SUA?, care a omorât zece oameni la întâmplare, va fi executat marţi

?Lunetistul din SUA?, care a omorât zece oameni la întâmplare, va fi executat marţi

?Lunetistul din SUA?, care a omorât zece oameni la întâmplare, va fi executat marţi
Sursa foto: captura BBC
10 Noi 2009   •   12:45

John Allen Muhammad, americanul care a ucis zece persoane, va fi executat marţi, după ce Curtea Supremă a respins ultimul recurs de amânare a aplicării pedepsei. Bărbatul a fost condamnat la moarte în 2004, pentru o serie de crime comise în perioada 2 - 22 octombrie 2002.

"Lunetistul din SUA", cum este numit de presă, i-a terorizat timp de trei săptămâni pe americani. El se ascundea în maşina sa şi ucidea oameni, la întâmplare, cu un singur glonţ. Oamenii erau împuşcaţi în timp de ieşeau din centrele comerciale, în benzinării şi chiar în parc. John Allen Muhammad şi complicele său, adolescent la acea vreme, au fost arestaţi la trei săptămâni după ce au început să comită crimele.

Fost militar, Muhammad luptase în primul război din Golf, de pe urma căruia rămăsese cu grave tulburări psihiatrice. Bărbatul a fost condamnat la moarte, în timp ce complicele său a scăpat doar cu închisoarea pe viaţă.

Bărbatul urmează să fie executat prin injecţie letală. Cheryll Witz, rudă a uneia dintre victimele lunetistului, va asista la execuţie. "El l-a privit pe tatăl meu când îşi dădea ultima suflare. Eu de ce nu aş face la fel?" a spus femeia. BBC News.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: executie SUA
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close