Antena 3 CNN Externe Lupta cu cenzura în China a devenit imposibilă. Află cine susţine politica Beijingului

Lupta cu cenzura în China a devenit imposibilă. Află cine susţine politica Beijingului

Lupta cu cenzura în China a devenit imposibilă. Află cine susţine politica Beijingului
07 Noi 2011   •   12:18

Conducătorii celor mai importante companii tehnologice din China au îmbrăţişat politica Beijingului de a intensifica controlul asupra mediului social online şi au promis că vor "opri propagarea infomaţiilor dăunătoare" pe Internet, informează agenţia Xinhua.

Zece directori de top, printre care Charles Chao de la Sina Corp, Robin Li de la Baidu şi Jack Ma de la Alibaba, au participat la o conferinţă de trei zile la Beijing, susţinută de Biroul de Stat pentru Informaţii pe Internet, unul dintre regulatorii mediului online din China.

Companiile şi operatorii de Internet ai Chinei au ajuns la un "acord comun" că vor păzi cu sfinţenie transmiterea mesajelor pozitive în mediul online. "Limitând totodată difuzarea zvonurilor, pornografia online, fraudele şi propagarea ilegală a informaţiilor dăunătoare pe Internet", mai scrie în raport.

Ministrul Industriilor şi Tehnologiei Informaţiilor, Miao Wei, a mai spus companiilor de Internet că trebuie să îşi mărească investiţiile în zona "de supraveghere a informaţiilor".

Acţiunile oficialilor de la Beijing vin într-o perioadă în care comunicarea online a jucat un rol important în revoluţiile din lumea arabă.

×
Subiecte în articol: China cenzura internet Beijing
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close